Pokud si chcete upéct vlastní kváskový chléb, není na tom nic složitého. Musíte jen pamatovat, že příprava - zrání kvásku není záležitost jednoho dne. I když vám stačí pouze pár základních ingrediencí jako je žitná chlebová mouka, pšeničná plnohodnotná mouka, voda, a nakonec sůl a kmín, a také forma nejlépe silikonová.
Bezlepkový koláč
Rubrika: Zdravé receptyAutor: Zuzana Komůrková

Bezlepkový koláč nebo nákyp s ovocem, který je francouzsky "šik" nebo "chic"???? Dezert pro bezlepkáře a nejen pro ně!
Vyzkoušejte! Je to jednoduché a tak lahodné, že budete za hvězdu!
Co potřebujete?
Vyzkoušejte! Je to jednoduché a tak lahodné, že budete za hvězdu!
Co potřebujete?
Suroviny:
3-4 celá vejce
4 lžíce třtinového cukru
1 hrnek mléka
¾ hrnku hladké rýžové mouky
Špetka soli
Panák likéru - např. griotka
Skořice
Ostružiny
Maliny
Nebo jiné ovoce dle chuti
Postup:
V míse rozmícháme vejce s cukrem, přidáme špetku soli, mléko a mouku.
Dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Vlijeme zhruba polovinu tekuté hmoty. Navršíme ovoce, zalijeme zbytkem těsta a pokapeme likérem.
Pečeme cca 45 minut na 180 stupňů. Nelekejte se, těsto začne bublat, zvedat se a praskat. Pečte, dokud není nákyp pěkně zlatavý.
Nakonec posypejte moučkovým cukrem a jezte teplé.
Dobrou chuť přeje
Zuzana, Výživou ke změně
Další články z rubriky Zdravé recepty
Kváskový chléb
Meruňkovo-mandlové kuličky
Přináším tip na rychlé vánoční cukroví z meruněk a mandlí. Protože je jen ze sušených meruněk a mandlí je tedy bezlepkové. Navíc jde o přirozeně sladké a vláčné ovoce, není tedy třeba již přidávat další cukr nebo tuk. A to nejlepší? Je to nepečené cukroví, které zvládne každý začátečník a hotové je za chvilku.
Newsletter
Copyright © vyzivovi-poradci.cz 2010-2014, Vytvořil Pixman s.r.o.