Proto, když ke mně přijde klient vegan, který chce pomoci s vyváženou stravou a chce pracovat na zvýšení příjmu bílkovin z rostlinných zdrojů, první, co doporučím, je kupte si loupané lněné semínko :-)
Pokud si chcete připravit chutnou, rychlou a zdravou svačinu, zvolte červenou řepu. Červená řepa je výborným zdrojem kyseliny listové.Obsahuje ale také vitamíny C a E. Z minerálů je to hořčík, draslík,jód, železo, mangan, zinek a pokud je správně pěstována, pak také selen.Nesmíme zapomenout ani na stopové prvky rubidium a cezium. Díky svému červenému barvivu je výborným antioxidantem.
1 porce :
680 kJ, 11,6g sacharidy, 7,5g bílkoviny, 9,6g tuky
100 g červená řepa
30 g mozzarella
30g rukola
40g insalatisina
5 ml řepkový olej
Příprava je opravdu velmi jednoduchá. Řepu i mozzarellu nakrájíme na tenké plátky,které položíme na lístky salátů a zakápneme řepkovým olejem. A je to!
Proto, když ke mně přijde klient vegan, který chce pomoci s vyváženou stravou a chce pracovat na zvýšení příjmu bílkovin z rostlinných zdrojů, první, co doporučím, je kupte si loupané lněné semínko :-)