Červená řepa na svačinku
Rubrika: O potravináchAutor: Studio Fit
Pokud si chcete připravit chutnou, rychlou a zdravou svačinu, zvolte červenou řepu. Červená řepa je výborným zdrojem kyseliny listové.Obsahuje ale také vitamíny C a E. Z minerálů je to hořčík, draslík,jód, železo, mangan, zinek a pokud je správně pěstována, pak také selen.Nesmíme zapomenout ani na stopové prvky rubidium a cezium. Díky svému červenému barvivu je výborným antioxidantem.
1 porce :
680 kJ, 11,6g sacharidy, 7,5g bílkoviny, 9,6g tuky
100 g červená řepa
30 g mozzarella
30g rukola
40g insalatisina
5 ml řepkový olej
Příprava je opravdu velmi jednoduchá. Řepu i mozzarellu nakrájíme na tenké plátky,které položíme na lístky salátů a zakápneme řepkovým olejem. A je to!
Další články z rubriky O potravinách
Nejen sůl je nad zlato!
KOLOSTRUM. Je opravdu tak dobré?
Čaje a jejich účinky na zdraví a použití v dietetice (seminář v Ostravě)
Seminář spojený s ochutnávkou bude v březnu pořádat v OstravěStředisko vzdělávání s.r.o. Jeho tématem budou Čaje a jejich účinky na zdraví a použití v dietetice. Zváni jsou nejen výživoví poradci, ale také všichni příznivci zdravé stravy, bylinek a samozřejmě čajů všech druhů!