Chřestová polévka zdravě

Rubrika: Zdravé recepty
Autor: Jitka Růžičková

Chřestová polévka zdravě
Ingredince

500 g chřestu
1 cibule
1 l vody
1 lžíce olivového oleje
2 lžíce lahůdkového droždí
1 lžíce umeocta
rostlinná smetana na dochucení
sůl, pepř
1 lžíce kukuřičného škrobu

Postup

Nejprve si oloupeme chřest. Spodní čtvrtinu chřestu uřízneme (je hodně dřevnatý) a vhodíme ho do hrnce. Pak škrábeme škrabkou a loupeme slupku až k hlavičce chřestu. Oloupanou šlupku nahážeme také do hrnce. Zalijeme litrem studené vody a 15 minut vaříme. Uděláme si tak chutný vývar - skvělý základ polévky.

Mezitím nakrájíme cibuli na kostičky a rozkrájíme zbylý chřest na kousky. V hrnci orestujeme na olivovém oleji a přilijeme vývar z chřestu. Vaříme, dokud není chřest měkký. Poté vezmeme tyčový mixér a rozmixujeme vše na hladkou kaši. Dále dochucujeme - přidáme lahůdkové droždí, umeocet, sůl, pepř a rostlinnou smetanu na zjemnění chuti.

Na zahuštění polévky vezmeme lžíci kukuřičného škrobu a promícháme ve skleničce se studenou vodou. Rozmíchaný škrob vlijeme do polévky a necháme projít varem.

 

 

 


Další články z rubriky Zdravé recepty

Salát z naklíčených ňaminek :-) - mango, cizrna, čočka

Jáhlový dezert

Jáhlový dezert s malinami a lesní směsí

Suroviny 10 porcí:
150g měkkého tvarohu, 120g zakysané smetany, med, 170g jáhel (po uvaření cca 400g), vanilkový cukr, 20g škrobu,150g malin a lesní směsi

Bezlepkový chléb s cuketou v provensálském stylu

Díky cuketě není tento bezlepkový chlebík vůbec suchý a každému celiakovi, ale i tomu, kdo to nechce přehánět s pšenicí, udělá určitě radost.

Co potřebujete?

Newsletter





Přihlášení

Facebook
Sponzorovaný odkaz: