Co jsou to viscerální tuky a jaký mají vliv na naše zdraví?

Rubrika: Ostatní
Autor: Šárka Hlaváčková

Co jsou to viscerální tuky a jaký mají vliv na naše zdraví?

Viscerální (útrobní)tuky jsou tuky, které se ukládají do prostoru mezi orgány, čili do míst, kde se jinak nevyskytují. Jakmile se k nim propracujeme jsme ve velkém riziku vzniku metabolických změn a následnému onemocnění, které vede ke vzniku metabolického syndromu(tzv.syndromu X), ohrožujeme svůj kardiovaskulární systém spojením i s dalšími zdravotními komplikacemi co s obezitou souvisí.

Většina z nás o tom, že má vnitřní tuky ani neví, proto netuší v jakém jsou ohrožení na svém zdravíčku.Na vybraných přístrojích InBody lze neinvazivní metodou zjistit jak na tom jsme. Zda se nacházíme nad či pod hranicí tvorby vnitřních tuků. Nachází-li se člověk pod hranicí vnitřní tuky nemá a může mít „jen“ tzv. podkožní tuky. Což je spíše estetickým problémem. Avšak jakmile tělesné tuky přesáhnou hranici, začínají se už přesouvat i do vnitřních částí k orgánům.


Proto nabízíme měření na přístroji Omron:
-vhodný pro rychlé a přesně měření
- velmi přesné 4senzorové měření pomocí rukou a nohou probíhá v celém těle
-váží tělesnou hmotnost


Bio-impedanční metodou vyhodnotíme:
-množství tělesného tuku v těle v % (5,0 - 60 %) po 0,1 %
-množství viscerálního tuku v těle v 30-ti úrovních
-množství kosterní svaloviny v % (5,0 - 50 %) po 0,1 %
-vypočítá hodnotu klidového metabolismu v kcal (385 - 3999) po 1kcal
- vypočítá BMI (Body Mass Index) - (7,0 - 90,0) po 0,1

 


Další články z rubriky Ostatní

Sobotní dopoledne na tržnici

Mám moc ráda tržnice. Farmářské trhy v Praze v sobotu dopoledne, to je prostě super! Vzhledem k včerejšímu deštivému počasí jsme vyrazila do kryté HOLEŠOVICKÉ TRŽNICE. Je to většinou hodně "hustá" záležitost, hlavně co se počtu lidí a míst k parkování týče, ale rozhodně to stojí za to. Kromě zeleninových a květinových sazenic a jahodníků, na které čeká naše zahrada, jsme nakoupili úplně čerstvý český chřest, voňavá maďarská rajčata a další zeleninu, výborné rané brambory a kvalitní čerstvou rybu.

Kniha: Jak jíst a udržet si zdraví

Určeno pro všechny, kteří se snaží zlepšit svůj zdravotní stav a žít zdravým životním stylem. V této knize jsou shrnuty názory a významné vědomosti o „dobrém životním stylu“, výživě a jejich úzkém vztahu k vitaminům a minerálům

Nadváha a obezita - nejen estetický problém. Část 4. Proč hubnout?

To je otázka na kterou si musí každý zodpovědět sám. Některým lidem z estetického hlediska nemusí vadit, že jsou oplácáni tukem a nevidí tudíž důvod, proč by se měli „sužovat" nějakým hubnutím. Není nezbytně nutné mít svalnatou vypracovanou postavu, může se stát, že mátě pouze nějaké to kilečko navíc a přitom jíte zdravě. V tomto případě není nutno, pokud si to sami nepřejete, hubnout. Váš problém bude nejspíše jen estetického rázu, ale zdravotní následky při pár kilech navíc opravdu téměř nehrozí. Ale jestli se ale Vaše BMI pohybuje v oblasti obezity, není problém už jen estetický, ale rozhodně také zdravotní. V tomto případě by bylo třeba zhubnout, aby se obezita neprojevila jedním z mnoha svých zdravotních následků.

Autor: Mgr. Veronika Mlčochová - Poradna NutriFit - výživové poradenství Prostějov, Znojmo, Kroměříž

Newsletter





Přihlášení
Sponzorovaný odkaz: