Detoxifikační kůra, DEN 2

Rubrika: Sezonní záležitost
Autor: Ing. Petra Švrčková

Detoxifikační kůra, DEN 2
Zvládli jste první den, máte tedy za sebou to "nejhorší" :-)
Dnes si můžete pochutnat na studeném salátu z bulguru na marocký způsob a k večeři se zahřát zelňačkou.
Ke snídani jsem opět zvolila kaši z ovesných vloček, která obsahuje spoustu vlákniny a vitamínů skupiny B. Pokud chcete změnu, dejte si třeba pečivo s rybí pomazánkou (sardinky, kremžská hořčice, kyselá okurka, bílý jogurt). Jinak pozor na tradiční přílohy k pečivu, které si pro tentokrát musíte odpustit.
Ke svačině zbyl mrkvový salát ze včerejšího dne. Jinak lze také zvolit jakékoli ovoce či zeleninu a bílý jogurt či kysané podmáslí.
TIP Tentokrát není třeba se dívat na celkový energetický obsah. Tělo si samo řekne o množství jídla a tím, že vyloučíte všechny „nezdravé" potraviny, nemusíte se bát, že přiberete.
Celý článek včetně fotografií a receptů najdete na Facebooku (www.facebook.com/fitandfuncz)

Další články z rubriky Sezonní záležitost

ÚNOR - podpora ledvin

A máme tu únor, moji milí!


Letošní zima se, jak už je poslední roky zvykem, vyznačuje počasím odpovídajícím spíše podzimu nebo začínajícímu jaru. Teploty nad nulou, pořádnou sněhovou nadílku si už skoro nepamatujeme. Je mi líto malých dětí, které toužebně hledí na těch pár vloček, které se občas jakoby omylem snesou z nebe :( Pamatujete si na sněhové prázdniny? Pokud jste se narodili v 70. letech (a dříve) jako já - to byla paráda! No nic, konec vzpomínek, teď o únoru obecně :)


V únoru jsou nejzatíženějším orgánem LEDVINY. Pokračujeme tedy v návaznosti na leden a močový měchýř.

Červen podpora temého střeva

A máme tu ČERVEN, moji milí!

Červen, začínající léto, stálejší teplé počasí, dostatek slunce, zrající ovoce, dozrávající zelenina na každém záhonu, na obzoru blížící se prázdniny a dovolené, co víc si přát???? Možná, abychom byli v pohodě jak fyzicky, tak psychicky a mohli v klidu vychutnávat radosti tohoto měsíce.

Nejohroženějším orgánem tohoto měsíce je TENKÉ STŘEVO, párový orgán SRDCE, kterým jsme se zaobírali uplynulém měsíci.

Sbíráte šípky ?

ŠÍPKOVÁ POMAZÁNKA RAW - Sezonní a regionální pochoutka.

S tímto receptem je v prvé řadě spojena procházka, nejlépe s dětmi do podzimní přírody,a to od poloviny do konce října, kdy se na mezích a okrajích lesů vybarvují šípky.Celou přípravou se vine ruku v ruce kombinace relaxačního pohybu, určitá míra hry ze zpracování obyčejných všudepřítomných plodů a ve finále delikatesní, superzdravé a hlavně jednoduché "něco na chleba".Do procesu zdravé přípravy jídla a vaření je užitečné zapojit dítko, které, i když by nepomáhalo přímo, tímto si uchová v paměti dovednosti, které jsou důležité pro jeho pozdější samostatný život a hlavně: vytvoří si vztah ke zdravému stylu jídla.

Newsletter





Přihlášení
Sponzorovaný odkaz: