Detoxifikační kůra, DEN 6

Rubrika: Sezonní záležitost
Autor: Ing. Petra Švrčková

Detoxifikační kůra, DEN 6
TIP Dbejte na pravidelnost příjmu potravy, alespoň 4xdenně. Pokud nenecháte tělo vyhladovět, samo si řekne o velikost porce, jakou právě potřebuje. Někdy budete mít chuť na menší oběd, někdy zase na větší svačinu, to vše je v pořádku. Nebojte se sledovat vlastní pocity a naučíte se lépe porozumět vašemu tělu.

Recepty pro dnešní den jsou inspirovány italskou kuchyní a najdete je včetně fotografií na Facebooku

www.facebook.com/fitandfuncz


Další články z rubriky Sezonní záležitost

Detoxifikační kůra, DEN 7

Gratuluji! Dneškem jste dovršili 7-denní očistnou kůru a věřím, že se cítíte opravdu dobře. Nyní postupně do jídelníčku zařaďte i maso a mléčné výrobky s nižším obsahem tuku. Cukrovinkám a smaženým jídlům se raději vyhýbejte, vaše tělo je opravdu nepotřebuje. Dbejte na pravidelnost příjmu potravin a na pitný režim. Vychutnejte si opravdovou chuť kávy ve formě malého espressa bez mléka a cukru a doplňte antioxidanty zeleným čajem. Držím palce, ať si váš nový životní styl užijete a jste s ním spokojení.

TIP Ke zdravému životnímu stylu patří i pravidelný pohyb. Najděte si sport, jaký vám vyhovuje a který vás bude bavit. A když ne přímo sport, zajděte si alespoň pravidelně na procházku nebo se snažte místo autem chodit po městě pěšky.
Pokud nemáte zdravotní problémy, výborná je také návštěva sauny. Pomůže při odplavování nečistot z těla a při pravidelném opakování zlepší vaši odolnost vůči virům a nachlazení.

Recepty pro dnešní den najdete včetně fotografií na Facebooku

www.facebook.com/fitandfuncz

Zvažujete půst?

Včera byl říjnový úplněk a s ním přichází ideální čas pro zahájení podzimního půstu.

Rozhodně radím, nevrhejte se v do půstů a detoxikací po hlavě, v každém případě je dobré si předem nějakou knihu o půstech (opět doporučím Velkou kniha půstu od Ruedigera Dahlkeho) nebo se prokousat záplavou informací na internetu. A pamatujte, půsty mají spoustu forem a každému vyhovuje něco jiného. Někomu bude nejlépe jen s vodou a čaji, jinému budou sedět ovocné či zeleninové šťávy nebo Neera.

Tak jen ve stručnosti pár pravidel a zbytek si nastudujte sami, prosím!!!!!

Podzim a zima - co na talíř

Příchod podzimu je spojen nejen se změnou počasí, ale i s možnou změnou nálad. A tak, jak se mění počasí, mělo by se měnit i jídlo, které si vaříme. Během podzimu bychom se měli připravit na příchod zimy a posílit si organismus, aby byl odolnější.

Co zařadit do našeho jídelníčku a čeho se vyvarovat
Začíná se nám ochlazovat a je potřeba se pořádně zahřát. Dejte sbohem salátům a studené kuchyni. Podzim je čas polévek, teplých jídel a nápojů. Podle čínské medíny bychom syrovou zeleninu neměli vůbec konzumovat a měli bychom dát přednost zelenině restované či jinak tepelně upravené. Je tolik možností, kterými si můžete zpestřit svůj jídelníček. Na našem talíři by se měla objevit červená řepa, dýně, pastiňák, luštěniny, kapusta či kořenová zelenina.

ČERVENÁ ŘEPA
Také ještě trpíte traumatem ze školky a jejich červené řepy? Pokud ano, pak je ten pravý čas, zkusit toto trauma překonat. Věřte, že nebudete litovat. Taková zapečená červená řepa s kozím sýrem či salát z červené řepy chutná a hlavně zdravá laskomina. Červená řepa nejen podpoří imunitní systém a funkci jater, ale také může zabránit např. kornatění tepen.

DÝNĚ
Nejčastěji používaná a známá je asi dýně Hokaido. Dýně Hokaido obsahuje velké množství vitamínů, minerálních látek a vlákniny. Pokrmy z dýně nepotěší pouze Vaše smysly, ale pomohou i Vašemu zdraví. Dýně je dobrá například při problémech se zažíváním. Doporučuji dýňovou polévku nebo třeba pečenou dýni.

LUŠTĚNINY
Na Vašem talíři by se měly začít více objevovat luštěniny. Doporučuji vařit s mořskou řasou, což zvyšuje jejich stravitelnost. Luštěniny mají velký obsah bílkovin a dalších potřebných látek. Luštěniny je vhodné kombinovat s obilovinami, abychom mohli vstřebat potřebné bílkoviny.
Jídlo může být zdravé, chutné a navíc i dobře vypadat.

Newsletter





Přihlášení

Facebook
Sponzorovaný odkaz: