Detoxikace (očista) organismu

Rubrika: Sezonní záležitost
Autor: Jana Schillerová

Detoxikace (očista) organismu

Kdy zahájit detoxikaci?
Jaro je zpravidla nejlepší období pro zahájení očisty neboli detoxikaci. Znečištěné životní prostředí, nevhodná strava a stres, to vše zatěžuje náš organismus jedovatými látkami, které jsou příčinou mnoha onemocnění.

Naše tělo je stále zatěžováno různými škodlivinami, toxickými látkami, kouřem, smogem, prachem atd. To vše zatěžuje naše tělo, které si s většinou umí poradit samo. Naše tělo má orgány, jako jsou játra, ledviny, střeva, plíce a kůži, které slouží i k tomu, aby se přebytečných škodlivin zbavovaly. Jenže pokud je zenesené přespříliš a samo na to nestačí, začínají se objevovat po čase nejrůznější typy onemocnění. Proto je důležité provádět pravidelně očistný proces zvaný detoxikace.

Co nám detoxikace přináší?
Čistí danné orgány, zajišťuje krevní a lymfatické cirkulace, při zásadotvorné stravě odplavuje kyselé látky a tak zvyšuje alkalicitu krve, stimuluje imunitní systém, čímž se odbourávají také chronické bolesti, uvolňuje se svalové napětí a zvyšuje se hybnost kloubů.

Co je vlastně detoxikace?
Detoxikace je očistný proces, při kterém se tělo zbavuje jedovatých, škodlivých a toxických látek, které se usadily v našem těle (důležité orgány, cévní systém atd.), ale zvláště v problémových partií.

Jak dlouho je potřeba detoxikovat?

Proces detoxikace je velice individuální, doporučená doba je 1 - 3 měsíce, podle míry zanesení organismu. Při detoxikaci doporučujeme zásadotvornou stravu, bohatou na vitamíny a minerály, zvyšujeme přísun zeleniny a ovoce, příloh typu jáhly, pohanka, quinoa, kysané výrobky, brambory i různé ořechy a semínka. Lze pít bylinkové čaje. Při každé očistě je nutno hodně pít a to navíc min 2 - 3 litru tekutin denně, abychom vše vyloučily z těla ven. Zabráníme tak usazování těžkých kovů a toxinů v kanálcích ledvin, cévách a ve stěnách močového měchýře. Velice důležité je i zvýšení příjmu antioxidantů do organismu. Důležitá je zároveň očista těla a podpora vyloučení kůží relaxačními koupelemi. Můžeme podpořit také přírodními produkty a doplňky.


Další články z rubriky Sezonní záležitost

Čas rebarbory

Každý rok touto dobou nám vyroste na zahradě keřík rebarbory a tak si jedenkrát v roce dopřávám z ní pochoutku.
Reveň by se neměla konzumovat mladá později již obsahuje vysoké množství šťavelanů,
kontraindikace konzumace reveně je při chronickém onemocnění ledvin a jater, trávicího ústrojí, a také v těhotenství.

Jaro se blíží a detoxikace střev, jater a ledvin je základ zdravého těla

Varná konvice a Vy.

Jistě teď nečekáte výklad o výhodách používání varné konvice. Tak co s ní máte společného? Více, než si myslíte. Vím, trochu to připomíná vtipy typu „jaký je rozdíl mezi X a Y" ? Ano, ale tohle není vtip. Takže: „Jaký je rozdíl mezi varnou konvicí a Vámi?" Odpověď zní : „ Žádný, ale konvice je na tom líp!"

Předpokládám, že varnou konvici používáte. Nebo máte jednu nádobu na vaření vody. A víte jak vypadá konvice uvnitř, když se delší dobu nečistí? Ano, je pokryta vrstvou vodního kamene. Nevypadá to moc esteticky, ale co je hlavní, vrstva snižuje efektivitu ohřívání a prodlužuje čas vaření. Proč? Protože se musí prohřát nejdříve vrstva vodního kamene, aby se začala ohřívat voda. Shodneme se jistě na tom, že je proto konvici třeba pravidelně čistit. A to v intervalech odpovídajících kvalitě používané vody.

Newsletter





Přihlášení

Facebook
Sponzorovaný odkaz: