Jahelník s broskvemi (bezlepkové)

Rubrika: Zdravé recepty
Autor: Šárka Jakešová, DiS., RNT

Proso je obilnina vhodná pro osoby s nesnášenlivostí lepku. Má vysoký obsah bílkovin a nízký škrobu. Velmi snadno se tráví, proto je vhodná i pro osoby se zažívacími obtížemi. Má vysoký obsah křemíku, který naše tělo využívá k obnově vlasů, nehtů, pokožky, zubů i očí.
 
1 porce: 468 kcal / 1.956 kJ
 
Potřebujete (4 porce): 280 g jahel, 250 g tvarohu, 1 vejce, 250 g broskví, 2 lžíce strouhaného kokosu, 5 g másla.
 
Postup: Jáhly na sítku propláchněte vařící vodou. Uvařte doměkka v 1,5x množství vody (stejně jako rýži). 
Uvařené jáhly promíchejte s kokosem, tvarohem a žloutkem. Z bílku ušlehejte pevný sníh, který vmíchejte do těsta. Broskve pokrájejte na plátky. Zapékací misku vymažte máslem a vysypte kokosem. Tvořte střídavě jednotlivé vrstvy tak, že na dno dáte vrstvu jahelného těsta, které pokladete pokrájenými broskvemi. Poslední vrstva je opět vrstva jahelného těsta. 
Pečte v předem vyhřáté troubě na 200 st. C, přibližně 45 minut (dle výšky těsta).
 
 
www.vyziva-poradna.cz - zdraví, krása, vitalita 

Další články z rubriky Zdravé recepty

Mlsejte o Vánocích zdravě

Specialisté z Centra přes výživu a zdraví pro Vás připravili tipy pro zdravé mlsaní o Vánocích.

Bezlepkový chléb s cuketou v provensálském stylu

Díky cuketě není tento bezlepkový chlebík vůbec suchý a každému celiakovi, ale i tomu, kdo to nechce přehánět s pšenicí, udělá určitě radost.

Co potřebujete?

Slaný bezlepkový koláč z dýně

Ráda bych inspirovala ty, co se snaží jíst bezlepkově a už fakt neví, co by uvařili. Je sezóna dýní a je jich všude kolem spousta. Dýňová polévka, dýňová omáčka, dýňové sladké koláče, pečená dýně... Když vám zbyde ještě kousek dýně, zkuste vytvořit DÝŇOVÝ KOLÁČ NASLANO. Vypadá to jako domácí pizza, ale s úcty k tomuto tradičnímu jídlu tomu opravdu raději říkejme "koláč".

 

Newsletter





Přihlášení
Sponzorovaný odkaz: