Specialisté z Centra přes výživu a zdraví pro Vás připravili tipy pro zdravé mlsaní o Vánocích.
Jáhlový dezert
Rubrika: Zdravé receptyAutor: Studio Fit

Suroviny 10 porcí:
150g měkkého tvarohu, 120g zakysané smetany, med, 170g jáhel (po uvaření cca 400g), vanilkový cukr, 20g škrobu,150g malin a lesní směsi
Postup :
Tvaroh vyšleháme se zakysanou smetanou, vanilkovým cukrem a medem. Dáme vařit jáhly. Před vlastní úpravou je vhodné jáhly propláchnout a několikrát spařit horkou vodou, aby se zbavily nahořklé a natrpklé chuti. Po uvaření necháme jáhly vychladit. Do vychlazených jáhel vmícháme připravenou směs tvarohu a zakysané smetany. Dáme do misky a přelijeme malinami. Maliny si uvaříme s vanilkovým cukrem. Pro zahuštění omáčky můžeme přidat trochu škrobu smíchaného s vodou.
Další články z rubriky Zdravé recepty
Mlsejte o Vánocích zdravě
Veganské perníčky
Advent je tu! Nezadržitelně se blíží Vánoce a i alternativní hospodyňky začínají péct cukroví. Tady je recept na typické a několikrát vyzkoušené vánoční cukroví pro fanoušky čistě rostlinného stravování.
Obrovskou výhodou těchto perníčků je (kromě toho, že jsou bez mléka a másla), že jsou hned po upečení krásně měkké. Takže pozor, ať je nesníte všechny hned. Z této dávky upečete asi 4 plechy perníčků.
Tuňák s kuskusem
Jak dlouho trvá sejít dolů na ulici a koupit si něco u "hladového okna" a vrátit se domů, když nemáte čas vařit? Deset minut? Tak přesně tolik času vám zabere dnešní mnohem zdravější inspirace - Tuňák s kuskusem.
Stačí jen udělat kuskus dle návodu (hlavní práce spočívá v zalití kuskusu horkou vodou). Na pánvi, kterou zakápnete troškou oleje, prohřejte tuňáka a zeleninu, dvě minutky podusíte pod pokličkou. Mezitím si nastrouháte sýr. Vše smícháte a je to. Dobrou chuť.
PS: Pokud máte tuňáka v oleji, další olej ani nepotřebujete.