Je lepší volbou jídelníček nebo kurz?

Rubrika: Ostatní
Autor: Mgr. Veronika Mlčochová

Jídelníček je výhodou v případě, kdy si nechcete moc lámat hlavu s tím, co kdy a v jakém množství máte jíst. Toto za Vás vyřeší detailní rozpis jídelníčku. Pokud si necháte sestavit jídelníček od odborníka přesně pro Vás, můžete mít jistotu, že bude splňovat všechna pravidla správné výživy (poměr živin, pestrost, zastoupení všech potřebných nutrientů aj).

Jídelníček ale přesto zůstává jen vodítkem. Bez toho, aniž byste dostatečně mohli pochopit základní pravidla výživy (které postupně probíráme v kurzech), je jídelníček oproti kurzu jen krátkodobým řešením.

Většina lidí si myslí, že jídelníček je „to stěžejní", což prostě samo o sobě dlouhodobě (v řádu let) nemůže fungovat. Opravdu každý jídelníček se jednou omrzí a pokud klient nerozumí tomu, proč zrovna toto má na snídani, čím to obměnit, jak to vykompenzovat, když den předem byla oslava... pak opět časem sklouzne ke starým návykům.

Zásadní jsou naopak znalosti a zkušenosti získané v kurzu. Jsou to informace nepřenositelné. U každého funguje něco jiného a do týdenního jídelníčku toto vše, co probíráme několik měsíců, vtěsnat prostě nejde.

Jídelníček může být skvělým pomocníkem především v počátcích kurzu. Už budete mít návod (jídelníček) v ruce, ale časem, v průběhu konzultací, pak pochopíte všechny principy zdravého hubnutí a budete si umět svůj jídelníček sestavit sami.

Naším cílem je to, abyste se naučili výživě rozumět a uměli si poradit s různými situacemi, které mohou nastat, protože výživa Vás bude provázet ve všech životních etapách a navíc velkou mírou ovlivňuje a bude nadále ovlivňovat Vaše zdraví a vitalitu.

25. září 2013, autor: Mgr. Veronika Mlčochová - Porada Nutrifit - výživové poradenství Prostějov, Znojmo, Kroměříž, Praha, Brno

(c) Poradna Nutrifit www.poradnanutrifit.cz 


Další články z rubriky Ostatní

Přednáška- Alternativní výživa

Alternativní výživa 

Důvody, proč se začneme stravovat jinak než je v běžné populaci zvykem, mohou být různé. Ať už jsou to etické důvody, naboženské nebo jiné ve většině případů stále naražíme na určitý druh nepochopení. 

Vegetarián, vegan, makrobiotika a další směry jsou z určitého pohledu trošku omezující. Ne vždy najdeme nabídku odpovídající našim představám. Není však problém se takto stravovat a být zdravý. Je jen důležité myslet na to, co vlastně jíme a proč.  

Během přednášky probereme různé způsoby stravování. Řekneme si, na co si dát pozor a čeho se vyvarovat a další zajímavé věci.

 

Bodystat – jak pomáhá při hubnutí

Bodystat má velmi významnou úlohu při správném hubnutí. Díky němu dokážeme vysledovat jestli je redukce tukové tkáně opravdu efektivní. Výsledek měření je odrazem, zda je daný stravovací režim, ať kurz či jídelníček, vhodně zvolený a zda dochází k úspěšnému úbytku tukové tkáně dle stanoveného cíle.

Autor: Mgr. Veronika Mlčochová - Poradna NutriFit - výživové poradenství Prostějov, Znojmo, Kroměříž

Nadváha a obezita - nejen estetický problém. Část 2. Rizikové faktory

Ne vždy za svoji hmotnost mohou lidé naprosto sami svým přičiněním. Určitý podíl mají i genetické dispozice. Naše genetická výbava může ovlivňovat energetický výdej, tedy jak „spalujeme", může určovat naše chuťové preference, aktivitu enzymů, zda lépe či hůře spalujeme tuky, jakou máme tělesnou kompozici, kam se bude tuk přednostně ukládat aj.

Autor: Mgr. Veronika Mlčochová - Poradna NutriFit - výživové poradenství Prostějov, Znojmo, Kroměříž, Praha, Brno

Newsletter





Přihlášení

Facebook
Sponzorovaný odkaz: