KONOPNÉ SEMÍNKO – PRO VEGETARIÁNY A VEGANY NEOPOMENUTELNÝ ZDROJ BÍLKOVIN!

Rubrika: O potravinách
Autor: Zuzana Komůrková

KONOPNÉ SEMÍNKO – PRO VEGETARIÁNY A VEGANY NEOPOMENUTELNÝ ZDROJ BÍLKOVIN!
Ve stravě vegetariánů a veganů je potřeba dbát na dostatečný příjem bílkovin z rostlinných zdrojů. To, že bílkoviny obsahují zejména luštěniny, asi není žádným překvapením. Ale pro mě je skoro zázračným a hlavně velice chutným zdrojem bílkovin KONOPNÉ SEMÍNKO.

Proto, když ke mně přijde klient vegan, který chce pomoci s vyváženou stravou a chce pracovat na zvýšení příjmu bílkovin z rostlinných zdrojů, první, co doporučím, je kupte si loupané lněné semínko :-)

Proč ho považuji za tak skvělé?
• Jako jeden z mála rostlinných zdrojů obsahuje kompletní spektrum aminokyselin, včetně esenciálních
• Má ideální poměr 3 : 1 mastných kyselin omega 6 a omega 3.
• Je velmi výživné a obsahuje množství vitamínů a minerálů - hořčík, železo, fosfor, draslík, vápník, jod, chrom, stříbro, lithium a chlorofyl i lecitin.
Neobsahuje lepek
• Je vhodné pro kohokoli! Děti, těhotné, nemocné.
• Loupané konopné semínko se dá přidávat do jogurtů, kaší, müsli, do pomazánek, do nepečených dezertů, nebo si dát jen tak lžičku do pusy. Dá se z něj velice lehce udělat konopné mléko a shake.

Recept na kononý shake a fotku naleznete zde:

https://www.facebook.com/VyzivouKeZmene/photos/pb.486663584720154.-2207520000.1392462693./493008040752375/?type=3&theater

Zuzana K., Výživou ke změně


Další články z rubriky O potravinách

Proč kváskový chléb???

V poslední době se mě znovu pár lidí zeptalo, jaký je rozdíl mezi chlebem z kvásku a z droždí? Proč by si měli kupovat kváskový chléb místo Šumavy? V čem je to vlastně tak prospěšné? Tak tady je odpověď:

Tradiční kvásek je tvořen pouze žitnou moukou a vodou. Tato směs začne za příznivé teploty přirozeně kvasit - fermentovat díky bakteriím a kvasinkám vyskytujícím se ve vzduchu a žitu. Při tomto procesu vzniká kyselina mléčná, kyselina octová, oxid uhličitý a také množství aromatických látek. Tyto látky chléb přirozeně konzervují (proto vydrží déle než kvasnicový), mají antibiotické účinky a navíc posilují naši mikroflóru a tím i naši imunitu.

Tajemství chilli papriček

Chilli papričky (kayenský pepř) získávají svou pálivost díky sloučenině kapsaicin a mohou zlepšit naše zdraví na mnoho způsobů. Tuto vysoce dráždivou látku vnímáme zvýšeným pocením, pocitem pálení, zvýraznění chuti jídla. Výzkum této látky odhalil mnoho léčebných účinků.

Newsletter





Přihlášení
Sponzorovaný odkaz: