Recept na dietní salát s brynzou

Rubrika: Zdravé recepty
Autor: Kompliment institut

Recept na dietní salát s brynzou

Použijte brynzu jinak a přidejte ji k salátu z těstovin a zeleniny. Brynza má pikantnější chuť než tvaroh anebo sýr, a proto ji stačí použít menší množství. Obsahuje hodně prospěšných probiotických baktérií, jejichž množství se rychle zvýší díky vláknině z čerstvé zeleniny. Salát je lehký, dobře zasytí a v jedné porci má jen 500 kJ. Připravíte ho do 10 minut!

Suroviny:
30 gramů vařených těstovin (girandola torsales - spirály)
50 gramů ledového salátu
50 gramů mrkve
50 gramů salátové okurky
1 lžíce brynzy (20 gramů)
Sůl, pepř

Příprava:
Salát , mrkev a okurek nakrájíme na tenké plátky. Přidáme uvařené těstoviny, brynzu, sůl, pepř a společně promícháme.
Dobrou chuť!


Další články z rubriky Zdravé recepty

Sladký koláč z dýně a mrkve (bezlepkový)

Pokud rádi mlsáte, zkuste jednoduchý a lahodný koláč z dýně a mrkve. Protože se jedná o přirozeně sladké plody, nebudete již potřebovat přidávat cukr. Dýně i mrkev má vysoký obsah B-karotenu. Tento provitamín vitamínu A pomáhá chránit před vznikem rakoviny, zlepšuje funkci srdce a krevního oběhu. U zraku vylepšuje zvláště vidění za šera. Je důležitý i pro zdravou pleť, omezuje tvorbu vrásek. Přispívá k ochraně plic a zlepšuje funkci celého dýchacího traktu, což oceníme zvláště na podzim.


Bezlepkový koláč s mákem, tvarohem a muchovnikem

Slovo "BEZLEPKOVÝ" mnohé odradí už předem. Většinou jsou bezlepkové koláče a buchty chuťově nic-moc, suché, až se od pusy práší a moc si na nich nepochutnáte. Ale jde to i jinak! Nebojte se péct z jiné mouky než z pšeničné. Jde to a chutná to výborně! Odlehčíte svému zažívacímu traktu od všudypřítomného lepku a vaše mlsání může být zdravější :-)

Newsletter





Přihlášení
Sponzorovaný odkaz: