Salát z ředkviček

Rubrika: Zdravé recepty
Autor: Šárka Jakešová, DiS., RNT

Potřebujeme pro cca 4 porce: 250 g ředkviček, 250 g polotučného měkkého tvarohu, pažitku, sůl dle chuti
1 porce 84 kcal / 351 kJ 

 

Postup:
Omyté ředkvičky pokrájejte na proužky. Smíchejte s tvarohem a posekanou pažitkou (část můžete nechat na zdobení). Dochuťte solí. Podávejte s celozrnným pečivem.

 

 

www.vyziva-poradna.cz - zdraví, krása, vitalita 


Další články z rubriky Zdravé recepty

Sladký koláč z dýně a mrkve (bezlepkový)

Pokud rádi mlsáte, zkuste jednoduchý a lahodný koláč z dýně a mrkve. Protože se jedná o přirozeně sladké plody, nebudete již potřebovat přidávat cukr. Dýně i mrkev má vysoký obsah B-karotenu. Tento provitamín vitamínu A pomáhá chránit před vznikem rakoviny, zlepšuje funkci srdce a krevního oběhu. U zraku vylepšuje zvláště vidění za šera. Je důležitý i pro zdravou pleť, omezuje tvorbu vrásek. Přispívá k ochraně plic a zlepšuje funkci celého dýchacího traktu, což oceníme zvláště na podzim.

Pokus o domácí pecen chleba

Vítám Vás!!!
a teď Vám povím, jak se z kvásku stal překrásný pecen chleba!!!
Méme ho asi všichni rádi. Ta omamná vůně a ten křupavý zvuk, když se do něj zakousnete. Je to umění. Všechny smysly hrají v harmonii. Upéct takový bochník doma, je pěkný um. Ve své podstatě se jedná o správné poměry vody a mouky, kvásku a pak dalších ingrediencí dle Vaší představy a vášně. Takový dobrý pecen je dobré v základu osolit a přidat kmín a není vůbec na škodu, pokud pustíte uzdu své fantazii a přidáte třeba med, oříšky, semínka a další. Můžete měnit poměry mouky, které použijete. Vždy Vám může vzniknout nový pecen s novými chuťovými variacemi. Promítne se do něj vše, co se Vám právě honí hlavou, proto se oprostěte od všeho a užívejte si to.

Kváskový chléb

Pokud si chcete upéct vlastní kváskový chléb, není na tom nic složitého. Musíte jen pamatovat, že příprava - zrání kvásku není záležitost jednoho dne. I když vám stačí pouze pár základních ingrediencí jako je žitná chlebová mouka, pšeničná plnohodnotná mouka, voda, a nakonec sůl a kmín, a také forma nejlépe silikonová.

Newsletter





Přihlášení
Sponzorovaný odkaz: