Ing. Petra Švrčková

Fit and Fun - výživové poradenství



- Diagnostika výživového stavu- Rozbor jídelníčku a doporučení úprav dosavadního životního stylu- Úpravy jídelníčku nebo navržení dlouhodobého jídelníčku na míru klienta- Coaching životního stylu, konzultace- Doporučení k nákupům - jak správně vybírat zboží a číst etikety výrobců.

Telefon: +420724165826
E-mail: petra@fitandfun.cz
WWW: www.fitandfun.cz
Facebook:
Adresa: Hládkov 686/3
16900 Praha 6
Pobočky: Praha 6

Články

Detoxifikační kůra, DEN 7

Gratuluji! Dneškem jste dovršili 7-denní očistnou kůru a věřím, že se cítíte opravdu dobře. Nyní postupně do jídelníčku zařaďte i maso a mléčné výrobky s nižším obsahem tuku. Cukrovinkám a smaženým jídlům se raději vyhýbejte, vaše tělo je opravdu nepotřebuje. Dbejte na pravidelnost příjmu potravin a na pitný režim. Vychutnejte si opravdovou chuť kávy ve formě malého espressa bez mléka a cukru a doplňte antioxidanty zeleným čajem. Držím palce, ať si váš nový životní styl užijete a jste s ním spokojení.

TIP Ke zdravému životnímu stylu patří i pravidelný pohyb. Najděte si sport, jaký vám vyhovuje a který vás bude bavit. A když ne přímo sport, zajděte si alespoň pravidelně na procházku nebo se snažte místo autem chodit po městě pěšky.
Pokud nemáte zdravotní problémy, výborná je také návštěva sauny. Pomůže při odplavování nečistot z těla a při pravidelném opakování zlepší vaši odolnost vůči virům a nachlazení.

Recepty pro dnešní den najdete včetně fotografií na Facebooku

www.facebook.com/fitandfuncz

Detoxifikační kůra, DEN 6

TIP Dbejte na pravidelnost příjmu potravy, alespoň 4xdenně. Pokud nenecháte tělo vyhladovět, samo si řekne o velikost porce, jakou právě potřebuje. Někdy budete mít chuť na menší oběd, někdy zase na větší svačinu, to vše je v pořádku. Nebojte se sledovat vlastní pocity a naučíte se lépe porozumět vašemu tělu.

Recepty pro dnešní den jsou inspirovány italskou kuchyní a najdete je včetně fotografií na Facebooku

www.facebook.com/fitandfuncz

Detoxifikační kůra, DEN 5

TIP Potřebujete se stravovat i mimo domov a bojíte se, že v restauraci si nevyberete? Zajděte si do indické vegetariánské jídelny či do dobré asijské restaurace, třeba na sushi. Nebojte se také požádat číšníka o mírnou úpravu jídel. Dejte si těstoviny bez sýru či smetany nebo místo hlavního jídla zkombinujte dvě přílohy (např. grilovaná zelenina s bramborem).

Recepty pro dnešní den jsou inspirovány italskou kuchyní a najdete je včetně fotografií na Facebooku

www.facebook.com/fitandfuncz

Detoxifikační kůra, DEN 4

Máte za sebou první tři dny detoxikace a zvykli jste si na nový jídlníček. Chybí vám však ještě kofein? Pokud ano, patrně bojujete s určitou mírou závislosti. TIP Zkuste jako náhražku meltu nebo bylinné kořeněné čaje. Výborný je například čaj z čerstvé máty s citronem a zázvorem, případně rooibos.

Recepty pro dnešní den jsou inspirovány italskou kuchyní a najdete je včetně fotografií na Facebooku

www.facebook.com/fitandfuncz

Detoxifikační kůra, DEN 3

TIP Zaměřte se na své pocity, pokud dodržujete poctivě všechna doporučení, měli byste na sobě již cítit první pozitivní účinky detoxifikace. Většina lidí se cítí lehčeji, pleť je kvalitnější a jasnější, ustupují zažívací obtíže. Zkuste se zvážit, možná máte i nějaké to povánoční kilo dole.

Jídelníček pro dnešní den a recepty najdete opět na Facebooku www.facebook.com/fitandfuncz

Odkaz: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.508586339256426.1073741836.360948957353499&type=3&uploaded=3

Detoxifikační kůra, DEN 2

Zvládli jste první den, máte tedy za sebou to "nejhorší" :-)
Dnes si můžete pochutnat na studeném salátu z bulguru na marocký způsob a k večeři se zahřát zelňačkou.
Ke snídani jsem opět zvolila kaši z ovesných vloček, která obsahuje spoustu vlákniny a vitamínů skupiny B. Pokud chcete změnu, dejte si třeba pečivo s rybí pomazánkou (sardinky, kremžská hořčice, kyselá okurka, bílý jogurt). Jinak pozor na tradiční přílohy k pečivu, které si pro tentokrát musíte odpustit.
Ke svačině zbyl mrkvový salát ze včerejšího dne. Jinak lze také zvolit jakékoli ovoce či zeleninu a bílý jogurt či kysané podmáslí.
TIP Tentokrát není třeba se dívat na celkový energetický obsah. Tělo si samo řekne o množství jídla a tím, že vyloučíte všechny „nezdravé" potraviny, nemusíte se bát, že přiberete.
Celý článek včetně fotografií a receptů najdete na Facebooku (www.facebook.com/fitandfuncz)
Detoxifikační kůra, DEN 1

Gratuluji, že jste se rozhodli začít žít zdravě a držím palce, ať vaše odhodlání vydrží. A mám pro vás hned tip na dnešní den:
Každý den si na lačno dejte hrnek vlažného nápoje připraveného zalitím zázvoru a citronu horkou vodou. Skvěle tak zahájíte pitný režim a pomůžete nastartovat detoxifikaci.
Recepty na snídani, oběd, svačinu a večeři najdete na mých Facebookových stránkách (www.facebook.com/fitandfuncz)
Detoxifikační očistná kůra organismu
10.01.2014
Po Vánočních svátcích, nebo jiném zátěžovém období, je vhodné dopřát tělu úlevu v podobě detoxifikační očistné kůry. Kůra je vhodná i při dlouhodobě nesprávném stravování, jako startér nového jídelního režimu a změny životního stylu.
O co se jedná? Většina lidí si pod pojmem detoxifikace představí intenzivní krátkodobé dietní opatření, kdy je z jídelníčku člověka odstraněno prakticky vše kromě ovocných a zeleninových šťáv. Tato kůra je nejen poměrně drastická, ale díky svému krátkému trvání (1-2 dny) nemá požadovaný očistný efekt. Abychom opravdu dosáhli očisty organismu od škodlivých látek, které tělu dlouhodobě dodáváme, případně je přijímáme z vnějšího prostředí, je vhodnější celkově upravit životní styl a dietní zvyklosti. Jako vhodný začátek je doporučováno tzv. přechodné období, kdy z jídelníčku na omezenou dobu (1-2 týdny) odstraníme živočišné tuky a bílkoviny (maso, mléko, sýry, vejce), cukr (nejen jako sladidlo a přísadu do jídla, ale také veškeré cukrovinky) a smažená jídla a z pitného režimu vyškrtneme alkohol a kofeinové a sycené nápoje (káva, černý a zelený čaj a nápoje kolového typu).
Jak přežít a užít si Vánoce

V čem jsou hlavní nástrahy Vánoc? Z mého pohledu to možná překvapivě nejsou štědrovečerní večeře a cukroví, ale celková změna životního stylu. Jedním z jeho projevů je tzv. „absolutní nepohyb". Absolutní nepohyb se projevuje tím, že z aktivních lidí se stávají gaučoví povaleči, kteří se po několik dní nacházejí výhradně v dosahu televizního ovladače a mísy s cukrovím.
Podíváme-li se na vánoční období komplexněji, nejedná se, jak by se mohlo zdát, pouze o Štědrý den a dva Svátky vánoční. Vánoce pro většinu z nás začínají počátkem prosince, pokračují Mikulášem, průběžným ochutnáváním napečeného cukroví, vánočními večírky, kde alkohol teče proudem, samotnými Vánocemi a končí až vystřízlivěním po oslavách Nového roku. Jedná se tedy o více než měsíc, kdy radikálně měníme celoroční styl života, a to se na dosažených výsledcích již může zásadně projevit.
Dalším úskalím jsou mýty o zdravém cukroví a lehké štědrovečerní večeři. Proč mýty? Protože jediné zdravé cukroví je žádné cukroví (přidání ovesných vloček opravdu nepomůže) a štědrovečerní klasika - kapr s bramborovým salátem - není o nic víc kaloričtější než polovina běžné pizzy v restauraci.
Pokud se chcete vyvarovat novoročnímu vystřízlivění a předejít nutnosti „hubnoucích" novoročních předsevzetí, mám pro vás několik tipů, jak Vánoce nejen ve zdraví přežít, ale hlavně si je užít.
Test energetických tyčinek - 3.díl

V tomto díle článků o energetických tyčinkách zhodnotím dvě zajímavé nabídky drogerie DM. V tomto řetězci je k sehnání mnoho zajímavých potravin, ale podívejme se nejprve na bio cereální tyčinku od firmy Doves Farm.
Test energetických tyčinek - 2.díl

Tak mám po dalším závodu a jsem opět o jednu sportovní energetickou tyčinku bohatší. Odměnou maratonským běžcům byla tentokrát After sport tyčinka od firmy Nutrend. Jak již název napovídá, výrobce doporučuje tuto tyčinku jako doplněk stravy po středně náročném výkonu. Přiznám se, že já tyčinku dostala po doběhu 10km úseku štafety, takže je možné, že praví maratonci dostali něco jiného - možná dvě tyčinky?
Test energetických tyčinek - 1.díl

Na akci Běh pro Světlušku jsme jako jeden z reklamních předmětů dostali energetickou tyčinku Isostar, určenou pro zvláštní výživu při sportu. To mě inspirovalo k porovnání s běžnou musli tyčinkou - jaký je mezi nimi skutečně rozdíl? Je Isostar high energy sport bar multifruits opravdu tak výjimečná? K porovnání jsem si vybrala běžnou musli tyčinku Fit šťavnatá, která mi jednak chutná, jednak je bez polevy, která obsahuje zbytečně mnoho ztužených tuků.

Dotaz na poradce

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři

Doporučit známému

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři



Přihlášení

Facebook
Sponzorovaný odkaz: