Výživové centrum Mgr. Mariany Halmanové

Profesionální poradenství bez prodeje výživových doplňků



Vážení klienti,


termín konzultace si můžete domluvit emailem nebo telefonicky. Nyní objednávám asi 2-3 týdny předem. Je možné domluvit se na jednorázovou konzultaci i na dlouhodobý program.

Těšíme se na Vás!

 

Výživové Centrum nabízí: 

- redukční programy pro jednotlivce a skupiny

- vypracování individuálního jídelníčku, tak abyste nehladověli a hubli trvale a zdravě

- diagnostika složení těla (tuky, svaly, voda, atd.)

- krátkodobé i dlouhodobé programy

- poradna pro klienty s potravinovou intolerancí 

- výživová poradna pro sportovce, těhotné a kojící matky, klienty s poruchami příjmu potravy

- individuální proframy pro soukromé firmy a jejich zaměstnance 

- školící semináře pro firmy, semináře pro veřejnost, besedy pro školy a jiná státní zařízení 

- komplexní, profesionální a INDIVIDUÁLNÍ péče o  klienta

- bez prodeje výživových doplňků

- konzultace je vždy individuální 

- spolehlivá a pohotová komunikace přes email i telefon

- online poradna pro mimopražské, vypracování online   jídelníčku

 

www.vyzivovecentrum.cz

https://www.facebook.com/vyzivovecentrum?fref=ts 


Telefon: +420775377054
E-mail: info@vyzivovecentrum.cz
WWW: www.vyzivovecentrum.cz
Facebook:
Adresa: V louce 835/10
10300 Praha 10
Pobočky: Poradna:
V Louce 835/10
Praha 10 - Kolovraty

Celkové hodnocení: 100%


Anna
02.06.2015
Spokojenost s jednáním poradce:
100%
Aktivita a péče poradce:
100%
Informovanost od poradce:
100%
Shrnutí:
Velice profesionální a milý přístup. Konzultace mi velice pomohla.


Kristýna Trnková
17.03.2015
Spokojenost s jednáním poradce:
100%
Aktivita a péče poradce:
100%
Informovanost od poradce:
100%
Shrnutí:
Spokojenost.


Milena Ptáčková
17.03.2015
Spokojenost s jednáním poradce:
100%
Aktivita a péče poradce:
100%
Informovanost od poradce:
100%
Shrnutí:
Velice příjemné a efektivní.


Pavel R.
04.03.2015
Spokojenost s jednáním poradce:
100%
Aktivita a péče poradce:
100%
Informovanost od poradce:
100%
Shrnutí:


Libor
03.03.2015
Spokojenost s jednáním poradce:
100%
Aktivita a péče poradce:
100%
Informovanost od poradce:
100%
Shrnutí:
Profesionál!!!


Anna Malá
03.03.2015
Spokojenost s jednáním poradce:
100%
Aktivita a péče poradce:
100%
Informovanost od poradce:
100%
Shrnutí:
Profesionální, odborně zdatná, příjemně vystupuje


David
03.03.2015
Spokojenost s jednáním poradce:
100%
Aktivita a péče poradce:
100%
Informovanost od poradce:
100%
Shrnutí:


Natalie
03.03.2015
Spokojenost s jednáním poradce:
100%
Aktivita a péče poradce:
100%
Informovanost od poradce:
100%
Shrnutí:


Martina
03.03.2015
Spokojenost s jednáním poradce:
100%
Aktivita a péče poradce:
100%
Informovanost od poradce:
100%
Shrnutí:


Články

Jak na podzimní chřipku

Podzimní období je pro náš organismus náročný čas. Bylo tomu tak vždy a naši předkové dobře věděli, jak se připravit, že v zimě se více spí a odpočívá, abychom měli na jaře zase sílu. Moderní doba je jiná, nároky na nás jsou stejné během celého roku a přírodní biorytmy se nezohledňují. V zimním období dostává naše imunita, co proto a pokud o své tělo nepečujete, můžete velmi snadno podlehnout chřipce. V chladném období je tělo oslabené, zároveň teploty mírně nad nulou jsou živnou půdou pro šíření onemocněních, a pokud spojíme tyto dvě kombinace, vyjde nám vždy vyšší pravděpodobnost onemocnění. Jak se ale bránit? Řekněme si několik základních rad, jak pomoci svému tělu posílit imunitu a vyhrát tak boj s chorobami.
Po sacharidech se tloustne?!
23.08.2015
V posledním roce se setkávám stále častěji s rozličnými názory na sacharidy a jejich vliv na štíhlou figuru. Začaly se objevovat nejrůznější diety, které jsou založené na úplném vynechání sacharidů ze stravy. Sacharidy se tak staly pro někoho doslova strašákem. Pojďme si ale říct, jak to skutečně s nimi je a jakou roli v jídelníčku běžné populace hrají.
Jídelníček podle krevních skupin
23.08.2015
Každému z nás byla dána do vínku jedna ze čtyř krevních skupin, ta je určena geneticky a zdědili jsme ji po rodičích. Jižjídelníček podle krevních skupin, dieta podle krevních dkupin od pradávna je známé, že každá krevní skupina je jiná a její nositelé jsou náchylnější ke konkrétním typům nemocí a zároveň mají rozdílné dispozice k trávení konkrétních druhů potravin. Rozeznáváme krevní skupiny 0, A, B a AB.
Optimální kalorický příjem
15.06.2015
Jedním z nejčastějších problémů při redukci váhy je nastavení vhodného množství přijímaných kalorií a velikosti porce. V podstatě se jedná o logickou rovnici příjmu a výdeje energie. Pokud si chceme váhu udržet, tak by měl být tento poměr vyvážený. Chceme-li hubnout, musí u nás převažovat výdej na úkor příjmu. Ale pozor, není dobré urychlit úbytek váhy radikálním omezením strany, právě naopak. Došlo by tak ke známému jojo efektu, který z dlouhodobého hlediska znamená nárůst váhy a možné zdravotní komplikace.
Kyselina listová ve stravě těhotné ženy

Kyselina listová patří do komplexu vitamínů B, lidé si ji nedovedou sami vytvořit a musí ji proto přijímat potravou. V období těhotenství se potřeba kyseliny listová zvyšuje, neboť je nezbytnou součástí při dělení buněk, a tím i součástí růstu a vývoje plodu. Nedostatek kyseliny listové může vést k vývojovým vadám, rozštěpu neurální trubice a k potratu. Pokud ale žena neprodělala spontánní potrat, nemá v rodinné anamnéze dědičné vývojové vady a její zdravotní stav je naprosto v pořádku, tak může zdroje kyseliny listové přijímat z běžně dostupných potravin.
Tipy na nískosacharidové večeře

Při sestavování redukčního jídelníčku bychom měli myslet na hospodaření se sacharidy a jejich příjem regulovat podle výdeje energie a podle denní doby. Obecně platí, že večeře by měla obsahovat minimum sacharidů a zakládat se spíše na bílkovinném a zeleninovém základě. Je to z toho důvodu, že po večeři již většinou přecházíme do klidnějšího režimu a náš energetický výdej již není tak velký, zkonzumovanou energii bychom tak nestihli před ulehnutím spálit a uložili ji „na později", čili do tuků. Výběr vhodného složení večeře je významnou složkou redukčního jídelníčku, a proto Vám přináším několik tipů, jak jídlo poskládat. Velikost porce je vždy závislá na výšce, váze, energetickém výdeji a cílové váze klienta. Jaká je optimální porce si povíme v dalším článku.
Jablko
09.04.2015
Jablko je typické české ovoce. V tomto období se stává velmi častou volbou z důvodu dostupnosti a ceny. Čekáme, než se urodí a dozraje ovoce nové a do té doby bude jablko stále v kurzu.
Toto šťavnaté ovoce nám kromě lahodné chuti přináší i řadu tělu prospěšných látek. Pojďme se blíže podívat na složení středního kusu jablka o váze cca 150g. Měli bychom si uvědomit, že jablko, stejně jako většina ovoce, obsahuje hlavně sacharidy, zejména jednoduché cukry, proto se hodí ke konzumaci hlavně během dopoledne, kdy nám dodá potřebnou energii na celý den.
Jarní pročištění (detoxikace) organismu

Základem jarního pročištění je regenerace jater, ledvin a střev. Jedná se o komplexní detoxikaci zažívacího ústrojí. Tyto orgány jsou základními pilíři látkové výměny, fungují jako filtr, čistí krev a vylučují nežádoucí látky z těla. Pravidelnou "údržbou" těchto orgánů přispějeme k posílení imunitního systému, pročistíme a zregenerujeme tělo, vyloučíme nebezpečné toxiny, hnilobné látky a naše tělo bude moci i nadále dobře fungovat.

Délka jarní očisty záleží na každém z nás, ideální je vydržet jeden měsíc. Pokud by Vám během detoxikace nebylo dobře, tak kůru přerušte.

Jak se chránit proti chřipce
27.12.2019
Zimní období je pro náš organismus náročný čas. Bylo tomu tak vždy a naši předkové dobře věděli, jak se připravit, že v zimě se více spí a odpočívá, abychom měli na jaře zase sílu. Moderní doba je jiná, nároky na nás jsou stejné během celého roku a přírodní biorytmy se nezohledňují. V zimním období dostává naše imunita, co proto a pokud o své tělo nepečujete, můžete velmi snadno podlehnout chřipce. V chladném období je tělo oslabené, zároveň teploty mírně nad nulou jsou živnou půdou pro šíření onemocněních, a pokud spojíme tyto dvě kombinace, vyjde nám vždy vyšší pravděpodobnost onemocnění. Jak se ale bránit? Řekněme si několik základních rad, jak pomoci svému tělu posílit imunitu a vyhrát tak boj s chorobami.
Jak si užít Vánoce bez výčitek a kil navíc?
25.11.2014
Přichází vánoční čas a za mnou chodí stále více klientů a klientek s dotazem, jak se mají ubránit nátlaku všech těch dobrot, které na ně budou během svátků číhat. Lákadel je mnoho a přiznejme si, že se na ně v podstatě těšíme, k Vánocům zkrátka dobré jídlo a pití patří. Pojďme si ale říct, jak si Vánoce užít bez výčitek a posléze se nemuset trápit mučivými dietami.
Jak na vysoký tlak?
29.08.2014
S hypertenzními pacienty se ve své ordinaci setkávám téměř denně. Jsou to ženy i muži bez rozdílu věku. Proto jsem se rozhodla věnovat tento článek právě vysokému krevnímu tlaku, respektive návodu, jak proti němu bojovat přírodní a přirozenou cestou.
Hypertenze nemívá dlouhou dobu žádné nepříjemné příznaky, proto častokrát ani nemusíme tušit, že něčím podobným trpíme. Vysokotlací lidé jsou energičtí, aktivní a velmi činorodí. Nejčastějšími příčinami vysokého tlaku je dlouhotrvající stres, nadváha, špatné stravování, málo pohybu, nepružnost cév a dědičnost. Úprava životního stylu může mít na vysoký krevní tlak velmi pozitivní vliv, i když v mnoha případech zůstává medikace přesto nezbytností.
Jak grilovat zdravě?
21.07.2014
Máme tady léto a k němu grilování neoddiskutovatelně patří. Co ale dělat, pokud si nechcete odepřít tuto populární radovánku a zároveň si držíte štíhlou linii? Existuje vůbec něco, jako zdravé grilování? Myslím, že milovníky letních barbecue nepotěším, když řeknu, že grilovat úplně zdravě vlastně nejde. Můžeme se k tomu ale úspěšně přiblížit, stačí dbát na pár základních zásad.
Jídelníček podle krevních skupin
26.06.2014
Každému z nás byla dána do vínku jedna ze čtyř krevních skupin, ta je určena geneticky a zdědili jsme ji po rodičích. Již od pradávna je známé, že každá krevní skupina je jiná a její nositelé jsou náchylnější ke konkrétním typům nemocí a zároveň mají rozdílné dispozice k trávení konkrétních druhů potravin. Rozeznáváme krevní skupiny 0, A, B a AB.
Recept na zdravý a štíhlý život
03.06.2014
Moderní doba nás přímo zahlcuje nabídkou nejrůznějších druhů diet, zázračnými doplňky, které slibují, že zhubneme bez námahy a z každého druhého článku na nás vykukují zaručené tipy, jak docílit své vysněné postavy. Pojďme se teď na chvilku zamyslet a společně si zopakovat základní a věčná pravidla toho, jak být dlouhodobě zdraví a štíhlí. Abychom docílili kýženého výsledku, musíme začít vždy u sebe a nespoléhat se na to, že nás někdo „zhubne". To my musíme změnit přístup ke stravování, pohybu a upravit životní styl tak, abychom dosáhli svého cíle. Je až neuvěřitelné, co taková změna udělá i s lidskou psychikou, budete se cítit energicky, odpočatě a v momentě, kdy zaznamenáte první pozitivní reakce od vašeho okolí, tak pocítíte dvojnásobnou motivaci pokračovat dál.
Výživa těhotných žen
07.05.2014
Během těhotenství dochází v těle k řadě fyziologických a hormonálních změn, což může způsobovat změny chutí, nálad a pochopitelně i pohybové obtíže (zejména v pozdějším stádiu těhotenství). I přesto, že se musíme potýkat s nemalou řádkou změn, je důležité si uvědomit, že těhotenství není nemoc ani výmluva pro nadměrný příjem potravin. Příjem tuků by během těhotenství neměl překročit 30-35% denního energetického příjmu.
Jarní pročištění (detoxikace) organismu
07.05.2019
Jarní pročištění (detoxikace) organismu
Základem jarního pročištění je regenerace jater, ledvin a střev. Jedná se o komplexní detoxikaci zažívacího ústrojí. Tyto orgány jsou základními pilíři látkové výměny, fungují jako filtr, čistí krev a vylučují nežádoucí látky z těla. Pravidelnou "údržbou" těchto orgánů přispějeme k posílení imunitního systému, pročistíme a zregenerujeme tělo, vyloučíme nebezpečné toxiny, hnilobné látky a naše tělo bude moci i nadále dobře fungovat.

Dotaz na poradce

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři

Doporučit známému

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři



Přihlášení

Facebook
Sponzorovaný odkaz: