Začněte nový rok s pořádným detoxem střeva!
Rubrika: Sezonní záležitostAutor: Bc. Markéta Kiesewettrová
Ptáte se, co vám k tomu dokonale pomůže a odvede balast (škodlivé látky, těžké kovy, chemii atd.) z vašeho střeva i těla? Chraňte se preventivně s dezintegrovanou řasou chlorellou! Na trhu je spoustu produktů různé kvality a značek. Výzkumy ukázaly, že rozbitá fibrózní celulóza (obal buňky) odvádí balast z těla (těžké kovy) a bojuje proti nádorům! Chlorella Pyrenoidosa je řasa s výjimečnými účinky. Je to jednobuněčná zelená řasa, která má řadu pozitivních vlivů na lidský organismus. Představuje zdroj vitamínů, minerálů, bílkovin a dalších vzácných látek. Nejúčinnější látkou chlorelly je takzvaný růstový faktor - Chlorella Growth Factor, CGF. Extrakt z řasy díky tomuto faktoru obsahuje aminokyseliny, peptidy, glykoproteiny, polyamidy, některé vitaminy, minerální látky a stopové prvky.Unikátní složení Chlorelly Pyrenoidosy pomáhá našemu organismu výrazným způsobem zlepšit a dále udržet výborný zdravotní stav. Až 90% využitelnost díky unikátnímu procesu zpracování - dezintegrací!
Využitelnosti bylo dosaženo unikátním procesem zpracování - dezintegrací buněk řasy. Buňku řasy si můžeme představit jako lískový oříšek, který všechny své výživné látky ukrývá uvnitř obtížně propustné skořápky. Náš organismus není přizpůsoben k tomu, aby trávicími enzymy narušil nepropustnou skořápku a využil cenné látky buněčného obsahu. Výzkumem se podařilo najít způsob, jak buněčný obal narušit (DEZINTEGROVAT) a tím dosáhnout dokonalého využití všech živin.
Dezintegrovaná Chlorella Pyrenoidosa je pravou pokladnicí látek, které pozitivně ovlivňují náš organismus! Dezintegrace je proces, díky kterému se naruší fibrózní celulóza, která obklopuje jádro chlorelly. Díky tomu náš organismus dokáže všechny potřebné látky dokonale zpracovat. Jak tedy probíhá dezintegrace chlorelly?
Při dezintegrace chlorelly jde o způsob, kdy se pomocí speciální technologie proti sobě při tlaku až 600 atmosfér narážejí buňky chlorelly. Jen díky tomuto procestu se dokáže narušit fibrózní celulóza, která jádro chrání. Teprve pak lze do našeho organismu vpravit vše, co chlorella v sobě od počátku nese. Pokud totiž není řasa tzv. dezintegrovaná, tělo ji nevstřebá a vyloučí.
Přijďte se poradit o detoxikaci k nám do studia - www.studio-vitality.cz
Další články z rubriky Sezonní záležitost
Detoxifikační kůra, DEN 2
Dnes si můžete pochutnat na studeném salátu z bulguru na marocký způsob a k večeři se zahřát zelňačkou.
Ke snídani jsem opět zvolila kaši z ovesných vloček, která obsahuje spoustu vlákniny a vitamínů skupiny B. Pokud chcete změnu, dejte si třeba pečivo s rybí pomazánkou (sardinky, kremžská hořčice, kyselá okurka, bílý jogurt). Jinak pozor na tradiční přílohy k pečivu, které si pro tentokrát musíte odpustit.
Ke svačině zbyl mrkvový salát ze včerejšího dne. Jinak lze také zvolit jakékoli ovoce či zeleninu a bílý jogurt či kysané podmáslí.
TIP Tentokrát není třeba se dívat na celkový energetický obsah. Tělo si samo řekne o množství jídla a tím, že vyloučíte všechny „nezdravé" potraviny, nemusíte se bát, že přiberete.
Celý článek včetně fotografií a receptů najdete na Facebooku (www.facebook.com/fitandfuncz)
Sbíráte šípky ?
S tímto receptem je v prvé řadě spojena procházka, nejlépe s dětmi do podzimní přírody,a to od poloviny do konce října, kdy se na mezích a okrajích lesů vybarvují šípky.Celou přípravou se vine ruku v ruce kombinace relaxačního pohybu, určitá míra hry ze zpracování obyčejných všudepřítomných plodů a ve finále delikatesní, superzdravé a hlavně jednoduché "něco na chleba".Do procesu zdravé přípravy jídla a vaření je užitečné zapojit dítko, které, i když by nepomáhalo přímo, tímto si uchová v paměti dovednosti, které jsou důležité pro jeho pozdější samostatný život a hlavně: vytvoří si vztah ke zdravému stylu jídla.
BŘEZEN - PODPORA ŽLUČNÍKU
Také jste tak zmateni? Já letos pořád pociťuji absťák po sněhu a zimě. No nic, překonejme abstinenční příznaky, smiřme se s tím, že zima prostě nebyla a PŘIVÍTEJME JARO! :-)
V březnu je nejohroženějším orgánem ŽLUČNÍK.
Opět na začátek krátké opakování z anatomie: ŽLUČNÍK je vakovitý orgán hruškovitého tvaru uložený na spodině jater na pravé straně břicha, sloužící ke skladování a úpravě žluči, která se tvoří v játrech. Žluč je důležitá při trávení, napomáhá štěpení a vstřebávání tuků.
OSLABENÍ ŽLUČNÍKU se projevuje bolestí hlavy, migrénami a závratěmi, tlaky pod hrudní kostí, bolestí žeber vystřelující do zad, bolestí velkých kloubů (ramena, kyčle, kolena, lokty), nadýmáním, ale například i potížemi se zrakem. To, že máte oslabený žlučník, se může projevit i vyrážkou na kůži v oblasti spánků, zažloutnutím očního bělma nebo žlutým potahem na jazyku.