10 potravin co vypadají jako část lidského těla a jejich ohromující účinky

Rubrika: O potravinách
Autor: Rudolf Novák - úvodní konzultace ZDARMA

Hppocrates kdysi řekl: "Nechť je jídlo tvým lékem a lék tvým jídlem." Je obdivuhodné, že Příroda naprogramovala různé přírodní potraviny tak, že se podobojí orgánům lidského těla a obsahují přesně ty látky, které pro dané orgány působí blahodárně! V různých okultních učeních (okultní jednoduše znamená dobře schované) je toto velmi dobře známé. Nicméně v dnešní společnosti a zdravotnickém průmyslu je ignorován fakt, že to co jíme má zásadní vliv na naše případná onemocnění a zdravá strava může působit jako klíč k dlouhověkosti a pevnému zdraví.

Uvádíme zde 10 potravin, které vypadají jako části lidského těla a jejich účinky:

1) Grapefruit - prso

 

Grapefruit, pomeranče a dalších citrusy připomínají ženské mléčné žlázy a pomáhají pohybu lymfy (tekutina, která koluje v lymfatickém systému) do prsou a zpět! Grapefruity obsahují látky zvané limonoidy, u kterých se ukázalo, že zabraňují vzniku rakoviny u laboratorních myší a v ženských prsou.

 

2) Vlaššký ořech - mozek


Vlaššké ořechy jsou si až nápadně podobné s lidským mozkem. Jsou označovány za jeden z nejlepších zdrojů pro výživu mozku. Jsou skvělým zdrojem omega-3 a mají více antioxidantů, kyseliny listové (vitamin B9) a vitamínu E než kterékoliv jiné ořechy. Pro navýšení nutričních hodnot, správné vstřebání těchto látek a odstranění antinutrientů (látky zabraňující vstřebávání vitamínů a minerálů) je důležité nechat před konzumací ořechy namočit. Doporučuji alespoň 12 hodin.

3) Mrkev - oko


Z obrázku je velice patrné, že nakrojená mrkev vypadá dost podobně jako oko. Dokonce se vyznačuje jistými vzorci, které připomínají zornici a duhovku! Barvivo beta-karoten, který dodává mrkvi její výraznou barvu, pomáhá udržovat zdravý zrak, jak určitě víte. Dále chrání proti vývoji šedého zákalu a dalším onemocněním očí.

4) Celer - kost

 

 

Stonek celeru vypadá jako kost a nepřekvapivě obsahuje celer látky, které jsou vhodné pro výživu kosti. Jmenovitě je to křemík, jenž dává kostím jejich sílu. Ještě jeden ohromující fakt: celer obsahuje 23% sodíku a kosti jsou také z 23% tvořeny sodíkem!

5) Rajče - srdce

 

Rajče připomíná orgán srdce více než jakákoliv jiná potravina. Obsahuje látku lykopen, která působí jako antioxidant při srdečně-cévních onemocněních. Bylo prokázáno, že konzumace lykopenu pomáhá snižovat riziko výskytu srdečních onemocnění. Rajčata jsou také skvělým zdrojem vitaminu C, který má podle některých studií také vliv na zdraví srdce.

6) Houba - ucho

 

Plátek houby má podobný tvar jako lidské ucho a houby mají pozitivní vliv na zdravý sluch. V menší míře obsahují vitamin D, který slouží preventivně proti ztrátě sluchu. Ohledně vitaminu D připravuji v blízké době samostatný článek, jelikož toto téma je poněkud složitější.

7) Avokádo - děloha

 

Avokádo je ve tvaru dělohy a děložního čípku. Konzumace avokáda vede k vyváženosti hormonů a slouží jako prevence rakoviny děložního čípku! A hádejte co? Stejně jako trvá 9 měsíců dítěti, aby se v děloze plně vyvinulo, tak avokádu trvá přesně 9 měsíců pro vyvinutí z květu do zralého ovoce!

8) Zázvor - žaludek

 

 

Zázvor vypadá jako žaludek a jeho vlastností je, že pomáhá trávení! Zázvor byl po staletí využíván jako přírodní lék pro potíže se žaludkem. Fytochemikálie gingerol, což je látka, která dává zázvoru jeho typickou vůni a chuť, má také schopnost zabránit nevolnostem a zvracení.

9) Hrozny - plíce

 

 

Hrozny se podobají plicním sklípkům v plicích. Plicní sklípky umožňují kyslíku projít z plic do krevního oběhu. Strava s vysokým obsahem hroznů se prokázala jako preventivní proti rakovině plic! Semínka hroznů také obsahují látku zvanou proanthocyanidin, která může snížit následky astmatu v důsledku alergie.

10) Batáty - slinivka břišní

 

 

Batáty jsou nápadně podobné slinivce břišní. V batátech se přirozeně vyskytuje vitamin B6 u něhož studie prokázali, že zabraňuje rozvoji rakoviny právě u slinivky břišní. Obsahuje velké dávky beta-karotenu (v jednom batátu až 187 procent doporučené denní dávky!), který také působí preventivně proti rakovině slinivky.

Další zajímavé články naleznete na: www.celostnistrava.cz    

Autor: Rudolf Novák 

 

 


Další články z rubriky O potravinách

Hurá, hurá, je tady sezona CHŘESTU!

Letos díky počasí poněkud brzo, ale je tady sezóna chřestu. Máte ho rádi? Já moc!
Chřest je velice chutná zelenina, která se dá výborně využít v kuchyni, recepty s ním jsou jednoduché a podle mé zkušenosti - čím jednodušší úprava, tím větší mňamka.

Červená řepa na svačinku

Pokud si chcete připravit chutnou, rychlou a zdravou svačinu, zvolte červenou řepu. Červená řepa je výborným zdrojem kyseliny listové.Obsahuje ale také vitamíny C a E. Z minerálů je to hořčík, draslík,jód, železo, mangan, zinek a pokud je správně pěstována, pak také selen.Nesmíme zapomenout ani na stopové prvky rubidium a cezium. Díky svému červenému barvivu je výborným antioxidantem.

Nejen sůl je nad zlato!

Co tedy dalšího je nad zlato? Třeba malá, zdánlivě bezvýznamná rada. Taková, která dokáže ochránit vaše zdraví a navíc ušetřit nemalý peníz.

Newsletter





Přihlášení

Facebook
Sponzorovaný odkaz: