Čaje a jejich účinky na zdraví a použití v dietetice (seminář v Ostravě)

Rubrika: O potravinách
Autor: Středisko vzdělávání s.r.o.

Čaje a jejich účinky na zdraví a použití v dietetice (seminář v Ostravě)
Seminář spojený s ochutnávkou bude v březnu pořádat v Ostravě Středisko vzdělávání s.r.o. Jeho tématem budou Čaje a jejich účinky na zdraví a použití v dietetice. Zváni jsou nejen výživoví poradci, ale také všichni příznivci zdravé stravy, bylinek a samozřejmě čajů všech druhů!

Obsah výuky:
* Čaj pravý - druhy čaje
* Čaje nepravé - ovocné, bylinné
* Bylinné čaje na podporu trávení
* Bylinné čaje na podporu činnosti jater
* Bylinné čaje podporující diurézu
* Bylinné čaje využívané jako tonika a adaptogeny
* Zařazení čajů a osvěžujících nápojů do denního pitného režimu - zdroj vitamínů a minerálů

V rámci semináře proběhne ZDARMA ochutnávka čajů.


Termín: úterý 25. 3. 2014 (16:00 do 19:00)

Lektor: odborník na léčivé rostrliny
Rozsah: 4 vyuč. hodiny
Výstup: osvědčení o absolvování semináře
Cena: 690 Kč (přihlášky na info@vsostrava.com, tel. 775 791 340)

Více informací: http://vsostrava.com/odborne/#vyziva


Další články z rubriky O potravinách

Proč kváskový chléb???

V poslední době se mě znovu pár lidí zeptalo, jaký je rozdíl mezi chlebem z kvásku a z droždí? Proč by si měli kupovat kváskový chléb místo Šumavy? V čem je to vlastně tak prospěšné? Tak tady je odpověď:

Tradiční kvásek je tvořen pouze žitnou moukou a vodou. Tato směs začne za příznivé teploty přirozeně kvasit - fermentovat díky bakteriím a kvasinkám vyskytujícím se ve vzduchu a žitu. Při tomto procesu vzniká kyselina mléčná, kyselina octová, oxid uhličitý a také množství aromatických látek. Tyto látky chléb přirozeně konzervují (proto vydrží déle než kvasnicový), mají antibiotické účinky a navíc posilují naši mikroflóru a tím i naši imunitu.

Tajemství sladké chuti bez cukru aneb Stevie sladká

Rostlina STEVIE je 200 – 300 krát sladivější než běžný řepný cukr a navíc neobsahuje téměř žádnou energii. Chcete se dozvědět, jakým způsobem se Stévie uplatní v racionálním jídelníčku? 

Kefír z Tibetského zrna

Je to zdravý, jednoduchý a přitom levný způsob, jak si připravit doma kefír,
nebo zakysaný nápoj třeba i s přídavkem různého ovoce, vlákniny,
nebo jako základ pro snadnou výrobu domácího tvarohu.

Newsletter





Přihlášení

Facebook
Sponzorovaný odkaz: