Co jsou to viscerální tuky a jaký mají vliv na naše zdraví?
Rubrika: OstatníAutor: Šárka Hlaváčková
Viscerální (útrobní)tuky jsou tuky, které se ukládají do prostoru mezi orgány, čili do míst, kde se jinak nevyskytují. Jakmile se k nim propracujeme jsme ve velkém riziku vzniku metabolických změn a následnému onemocnění, které vede ke vzniku metabolického syndromu(tzv.syndromu X), ohrožujeme svůj kardiovaskulární systém spojením i s dalšími zdravotními komplikacemi co s obezitou souvisí.
Většina z nás o tom, že má vnitřní tuky ani neví, proto netuší v jakém jsou ohrožení na svém zdravíčku.Na vybraných přístrojích InBody lze neinvazivní metodou zjistit jak na tom jsme. Zda se nacházíme nad či pod hranicí tvorby vnitřních tuků. Nachází-li se člověk pod hranicí vnitřní tuky nemá a může mít „jen“ tzv. podkožní tuky. Což je spíše estetickým problémem. Avšak jakmile tělesné tuky přesáhnou hranici, začínají se už přesouvat i do vnitřních částí k orgánům.
Proto nabízíme měření na přístroji Omron:
-vhodný pro rychlé a přesně měření
- velmi přesné 4senzorové měření pomocí rukou a nohou probíhá v celém těle
-váží tělesnou hmotnost
Bio-impedanční metodou vyhodnotíme:
-množství tělesného tuku v těle v % (5,0 - 60 %) po 0,1 %
-množství viscerálního tuku v těle v 30-ti úrovních
-množství kosterní svaloviny v % (5,0 - 50 %) po 0,1 %
-vypočítá hodnotu klidového metabolismu v kcal (385 - 3999) po 1kcal
- vypočítá BMI (Body Mass Index) - (7,0 - 90,0) po 0,1