Detoxifikační kůra, DEN 5

Rubrika: Sezonní záležitost
Autor: Ing. Petra Švrčková

TIP Potřebujete se stravovat i mimo domov a bojíte se, že v restauraci si nevyberete? Zajděte si do indické vegetariánské jídelny či do dobré asijské restaurace, třeba na sushi. Nebojte se také požádat číšníka o mírnou úpravu jídel. Dejte si těstoviny bez sýru či smetany nebo místo hlavního jídla zkombinujte dvě přílohy (např. grilovaná zelenina s bramborem).

Recepty pro dnešní den jsou inspirovány italskou kuchyní a najdete je včetně fotografií na Facebooku

www.facebook.com/fitandfuncz


Další články z rubriky Sezonní záležitost

Listopad - podpora plic

A máme tu LISTOPAD, moji milí!

Po několika slunečných a teplejších dnech, přichází nezadržitelně podzim s chladným vzduchem, deštěm, ranními mlhami, nejen v Praze s pokličkou inverze nad hlavou, kdy bude naše imunita silně otestována.

V měsíci listopadu jsou nejzatíženějším orgánem PLÍCE. Ve zkratce opakování z biologie základní školy: Plíce jsou párovým orgánem zaplňujícím převážnou část hrudní dutiny. Dýchání je automatická činnost, kterou považujeme za samozřejmost. Vdechem se k buňkám do plic dostává kyslík, ten potřebují buňky k přeměně živin na energii, a který se krví roznáší po celém těle. Výdechem se z těla dostává oxid uhličitý, jež buňky vyprodukují, ten musíme z těla vyloučit ven. Tím je daná úzká souvislost mezi dýchací a oběhovou soustavou. Dýcháním proudí do plic asi 20 000 litrů vzduchu denně.

Detoxifikační kůra, DEN 6

TIP Dbejte na pravidelnost příjmu potravy, alespoň 4xdenně. Pokud nenecháte tělo vyhladovět, samo si řekne o velikost porce, jakou právě potřebuje. Někdy budete mít chuť na menší oběd, někdy zase na větší svačinu, to vše je v pořádku. Nebojte se sledovat vlastní pocity a naučíte se lépe porozumět vašemu tělu.

Recepty pro dnešní den jsou inspirovány italskou kuchyní a najdete je včetně fotografií na Facebooku

www.facebook.com/fitandfuncz

Varná konvice a Vy.

Jistě teď nečekáte výklad o výhodách používání varné konvice. Tak co s ní máte společného? Více, než si myslíte. Vím, trochu to připomíná vtipy typu „jaký je rozdíl mezi X a Y" ? Ano, ale tohle není vtip. Takže: „Jaký je rozdíl mezi varnou konvicí a Vámi?" Odpověď zní : „ Žádný, ale konvice je na tom líp!"

Předpokládám, že varnou konvici používáte. Nebo máte jednu nádobu na vaření vody. A víte jak vypadá konvice uvnitř, když se delší dobu nečistí? Ano, je pokryta vrstvou vodního kamene. Nevypadá to moc esteticky, ale co je hlavní, vrstva snižuje efektivitu ohřívání a prodlužuje čas vaření. Proč? Protože se musí prohřát nejdříve vrstva vodního kamene, aby se začala ohřívat voda. Shodneme se jistě na tom, že je proto konvici třeba pravidelně čistit. A to v intervalech odpovídajících kvalitě používané vody.

Newsletter





Přihlášení

Facebook
Sponzorovaný odkaz: