KONOPNÉ SEMÍNKO – PRO VEGETARIÁNY A VEGANY NEOPOMENUTELNÝ ZDROJ BÍLKOVIN!

Rubrika: O potravinách
Autor: Zuzana Komůrková

KONOPNÉ SEMÍNKO – PRO VEGETARIÁNY A VEGANY NEOPOMENUTELNÝ ZDROJ BÍLKOVIN!
Ve stravě vegetariánů a veganů je potřeba dbát na dostatečný příjem bílkovin z rostlinných zdrojů. To, že bílkoviny obsahují zejména luštěniny, asi není žádným překvapením. Ale pro mě je skoro zázračným a hlavně velice chutným zdrojem bílkovin KONOPNÉ SEMÍNKO.

Proto, když ke mně přijde klient vegan, který chce pomoci s vyváženou stravou a chce pracovat na zvýšení příjmu bílkovin z rostlinných zdrojů, první, co doporučím, je kupte si loupané lněné semínko :-)

Proč ho považuji za tak skvělé?
• Jako jeden z mála rostlinných zdrojů obsahuje kompletní spektrum aminokyselin, včetně esenciálních
• Má ideální poměr 3 : 1 mastných kyselin omega 6 a omega 3.
• Je velmi výživné a obsahuje množství vitamínů a minerálů - hořčík, železo, fosfor, draslík, vápník, jod, chrom, stříbro, lithium a chlorofyl i lecitin.
Neobsahuje lepek
• Je vhodné pro kohokoli! Děti, těhotné, nemocné.
• Loupané konopné semínko se dá přidávat do jogurtů, kaší, müsli, do pomazánek, do nepečených dezertů, nebo si dát jen tak lžičku do pusy. Dá se z něj velice lehce udělat konopné mléko a shake.

Recept na kononý shake a fotku naleznete zde:

https://www.facebook.com/VyzivouKeZmene/photos/pb.486663584720154.-2207520000.1392462693./493008040752375/?type=3&theater

Zuzana K., Výživou ke změně


Další články z rubriky O potravinách

Sůl nad zlato

O tom, že je sůl nad zlato se mluví v jedné české pohádce. A je to pravda, tělo sůl potřebuje. Ale nic se nemá přehánět.

 

Jak snížit glykemický index potravin a zhubnout?

Při redukci nadváhy a obezity doporučuji zařazovat co nejčastěji potraviny s nižším glykemickým indexem. Tyto potraviny udržují hladinu cukru v krvi stabilní a jsou nejen prevencí proti hladu a chutím na sladké, ale také proti únavě, cukrovce a kardiovaskulárním potížím.

U mě v kuchyni - zásoby ve spíži

Slibovala jsem letos několik webových novinek a teď konečně přicházím s další z nich. Na konzultacích se mě často ptáte, kam chodím kupovat jednotlivé potraviny, co si nakoupit do zásoby, jak vyřešit rychlou svačinu když nemám nic připraveno, čím ochucovat a zahušťovat při vaření, co si dát, když mám chuť na sladké, co domácí pečení a spoustu dalších podobných otázek. Rozhodla jsem se tedy, že postupně sepíšu takový malý seriál o tom, jak tohle všechno dělám já u mě v kuchyni. Vždy chci po svých klientech, aby si hledali ve stravování vlastní cestu, našli si recepty, které jim chutnají a na konci programu kompletně zvládli si sestavovat vlastní jídelníček podle svých potřeb. Proto ani tento seriálek nemá to být „návod jak to dělat správně", ale chtěla bych, aby vám byly tyto články inspirací a pomohly se vám zorientovat ve světě zdravé výživy tak nějak více prakticky. Toť vše na úvod a začínáme :)

Newsletter





Přihlášení

Facebook
Sponzorovaný odkaz: