Nejlepší jídla na večer a bez výčitek

Rubrika: Zdravé stravování
Nejlepší jídla  na večer a bez výčitek

Několik bezpečných způsobů jak zachránit Váš hlad pozdě večer nebo před spaním, pokud nemůžete usnout hladoví.

Ideální je kaseinová bílkovina, která je pomaleji vstřebatelná a je obsažená v mléčných výrobcích. Přispěje také k regeneraci svalů.

Cotagge Cheese s živou kulturou

Cotagge sýr je skvělou volbou, jelikož obsahuje málo sacharidů a je bohatý na bílkoviny. Nebojte se zvolit ani plnotučný Cotagge, neobsahuje totiž příliš mnoho tuku, pomůže Vám se zasytit a uhlídat Vaše chuťe. Vyhledávejte tento sýr s živými kulturami, které Vám dodají prospěšné probiotika, aniž byste museli užívat doplňky stravy.

Tvaroh

Je také plný bílkovin a s nízkým obsahem sacharidů. Obsahuje bílkovinu Kasein, jejíž vlastností je, že se tráví pomaleji, a tak Vás zasytí na delší dobu. Pokud si dáte tvaroh před spaním, nic se neděje, naopak díky Kaseinu budou Vaše svaly zásobeny živinami po dobu spánku.

Aby tvaroh nebyl tak hutný, můžete jej smíchat s trochou vody, a aby Vám více chutnal, můžete ochutit neslazeným kakaem nebo skořicí a osladit nejlépe přírodním sladidlem Stévií.

Kefírové mléko

Kefírové mléko neobsahuje mnoho tuku a má hustější konzistenci, díky čemuž nás zasytí. Navíc obsahuje živou kulturu s probiotiky prospěšnými pro naši střevní mikroflóru. Dejte si tedy klidně plnou sklenici.

Bílý jogurt

Platí pro něj v podstatě podobné vlastnosti jako u předešlých výrobků, opět vybírejme ty s prospěšnými živými kulturami a nebojme se ani těch s vyšším obsahem tuku.

Vaječné bílky

Pokud máte pozdě večer ještě chuť si nějaké jídlo připravit, zvolte vaječné bílky. Ty neobsahují skoro žádný tuk, žádné sacharidy, zato jsou bohaté na bílkoviny. Vaječné bílky se oproti výše zmíněným tráví rychleji. Můžete k bílkům přidat třeba houby, jarní cibulku, kvalitní šunku nebo i tuňáka ve vlastní šťávě, salátovou okurku, ředkvičky.

Tvarůžky

Ano tvarůžky se skvěle hodí na večer i do dietních jídel. Obsahují jen velmi málo tuku, na 100g jen cca 0,5g, málo sacharidů 2,6g, a vysoký obsah bílkovin 28g, jejich největší nevýhoda je ovšem vysoký obsah soli, které je ve 100g celých 5g. Z tohoto důvodu to doporučuji  s jejich množstvím nepřehánět, ale jinak vřele doporučuji, jelikož skvěle uspokojí vaše chutě. Můžete je například nechat rozpustit na restované zelenině.

Silvie Sher

Zdroj: http://www.onlinefitness.cz/


Další články z rubriky Zdravé stravování

Zdravé hubnutí - základní pravidla

Chodím cvičit několikrát za týden, ale nehubnu. Čím to může být ?

Pokud patříte mezi ty, kteří v sobě našli motivaci proto, aby cvičili i několikrát za týden, moc Vám gratuluji.

Zdravý pohyb, týkající se hlavně aerobních aktivit, je velmi důležitý pro imunitní systém, pohybový systém, jako prevence civilizačních chorob a také pro podporu správného psychického naladění. V neposlední řadě nám pohyb pomáhá (při správné tepové frekvenci) snižovat procento podkožního a útrobního tuku.

Závislost na sladkém nebo chemie těla?

Je to jako začarovaný kruh, naučíme se , že při stresu nebo nepříjemných pocitech si rychle ulevíme porcí sladkého, potom máme černé svědomí a zase stres a zase si něco malého vezmeme. a tukové buńky se nadouvají, je jim dobře.

Proč bychom se tuků báli 1/2

Tuky neboli lipidy tvoří v našich podmínkách 30 až 40 % denního příjmu energie. V dlouhodobě velmi výrazném nadbytečném příjmu značně přispívají k nejzávažnějším zdravotním problémům, jako jsou srdečně cévní onemocnění, některá nádorová onemocnění a degenerace žlučníku a střev. Oproti sacharidům a bílkovinám mají nižší schopnost nasycení. To společně s jejich vysokým obsahem energie vede při vyšším zastoupení tuků v potravě ke snadnému překročení přiměřeného energetického příjmu. Lipidy jsou stavebními složkami buněčných membrán, tvoří nezbytnou funkci nervového systému, vytvářejí mechanickou ochranu, umožňují působení mnoha vitamínů, a v neposlední řadě tvoří zdroj energie v organismu. Tuky jsou zdrojem esenciálních (nepostradatelných) mastných kyselin, jsou nositely vůní a vitamínů, a prodlužují dobu vyprazdňování žaludku. Oproti sacharidům a bílkovinám mají více než dvojnásobnou kalorickou hodnotu. V tomto článku se podíváme na to, jak se tuky rozdělují a vysvětlíme si jejich roli pro lidský organismus.

Newsletter





Přihlášení

Facebook
Sponzorovaný odkaz:

Doporučujeme:

 

 

Školící středisko