Protein

Rubrika: Metody hubnutí
Autor: Monika Peršalová

Protein
Protein je nezbytnou složkou v podstatě každé buňky v těle. Mnoho z těch, kteří drží dietu, často omezuje konzumaci proteinu, aby snadněji dosáhli snížení hmotnosti organismu. To však může vést k nedostatkům ve výživě, které ve skutečnosti mohou zpomalit proces snižování váhy či dokonce naopak vést k přibývání váhy. Tento stav se nazývá "jo-jo" efekt.

Bílkoviny jsou nezbytnou živinou, která hraje klíčovou roli při regulaci hmotnosti a celkové optimální kondici.
Bílkoviny podporují tvorbu svalové hmoty, regeneraci svalů a optimální růst a vývin kostí.

Bez bílkovin by nebyl život, protože všechny enzymy, protilátky a mnoho hormonů je tvořeno z bílkovin. Také svaly jsou z nich tvořeny. Aminokyseliny jsou základní stavební jednotkou bílkovin. Bílkoviny jsou také nosiči živin, kyslíku a odpadních látek v našem těle. Jeden gram bílkoviny obsahuje 4 kcal/17KJ. A v jakých potravinách bílkoviny najdeme? V mase!
Drůbež : kuřecí, krůtí, husa atd.Červené maso: hovězí, losí maso, zvěřina, srnčí, zaječí, jelení, klokaní maso. Ostatní maso: vepřové, jehněčí Ryby: kapr, štika, candát, sumec, amur, jeseter, mečoun, konzervované ryby ( nejčastěji tuňák)
mléko, sušené mléko: kraví, ovčí, kozí Sýr cottage a přírodní jogurty: tyto potraviny obsahují ve zvýšené míře probiotickou kulturu která zlepšuje trávení. 


Další články z rubriky Metody hubnutí

Lymfatická masáž - účinná podpora hubnutí!

Tělu prospěšná lymfatická masáž pro detoxikaci a celkovou regeneraci organismu!

Metody hubnutí – porovnání

V posledních době se zvyšuje zájem lidí o prevenci a podporu zdraví úpravou životního stylu. Problém je ale v záplavě různých „zaručených" rad a tipů, jak nejrychleji zhubnout, zahrnující všelijaké diety, tablety, koktejly...A proto, dostat se ke kvalitním a pravdivým informacím, může být těžší, než se zdá.

Raw food (syrová strava): módní trend nebo zdravý způsob stravování

Teorie syrové stravy (raw food) je založena na principu, že tepelná úprava potravin na 40 stupňů Celsia zabíjí vše živé v potravině (hlavně enzymy), snižuje stravitelnost a využitelnost vitamínů, minerálů a koncentrátů z rostlin.

Newsletter





Přihlášení

Facebook
Sponzorovaný odkaz:

Doporučujeme:

 

 

Školící středisko