Tajemství sladké chuti bez cukru aneb Stevie sladká

Rubrika: O potravinách
Autor: Bc. Eva Janoušková

 Rostlina STEVIE je 200 – 300 krát sladivější než běžný řepný cukr a navíc neobsahuje téměř žádnou energii.

Stévia sladká je nazývána také jako sladký keř nebo medové lístky. O této rostlině se v poslední době hodně mluví, jelikož je další náhradou cukru pro diabetiky. Cení se jí kvůli jejím léčivým účinkům a hlavně právě kvůli vysoké sladivosti.

Už nemusíte vyhazovat peníze za umělá sladidla, stévii si můžete vypěstovat přímo doma. Dostupná je také na internetu nebo v obchodech se zdravou výživou. Určitě vyzkoušejte, budete jistě příjemně překvapeni.

Výborně se hodí nejen na slazení čaje, ale třeba i na vánoční pečení. Vhodná je jak pro milovníky sladkého, tak i pro diabetiky.

Chcete se dozvědět, jakým způsobem se Stévie uplatní v racionálním jídelníčku? Neváhejte mne kontaktovat! 

Bc. Eva Janoušková, Nutriční terapeut a laktační poradce.

www.vaztesizdravi.cz 


Další články z rubriky O potravinách

Na zdraví!?

Hlídáte si, co jíte a přesto nehubnete? A co ALKOHOL? Tady je přehled, kolik kalorií nám k dennímu příjmu přidá sklenička vína, půllitr piva nebo panák tvrdého alkoholu.

Červená řepa na svačinku

Pokud si chcete připravit chutnou, rychlou a zdravou svačinu, zvolte červenou řepu. Červená řepa je výborným zdrojem kyseliny listové.Obsahuje ale také vitamíny C a E. Z minerálů je to hořčík, draslík,jód, železo, mangan, zinek a pokud je správně pěstována, pak také selen.Nesmíme zapomenout ani na stopové prvky rubidium a cezium. Díky svému červenému barvivu je výborným antioxidantem.

Nejen sůl je nad zlato!

Co tedy dalšího je nad zlato? Třeba malá, zdánlivě bezvýznamná rada. Taková, která dokáže ochránit vaše zdraví a navíc ušetřit nemalý peníz.

Newsletter





Přihlášení

Facebook
Sponzorovaný odkaz: