Kniha: Jak jíst a udržet si zdraví
Rubrika: OstatníAutoři:
Doc.MUDr. Astl Jaromír C.S.c - lékař
Eva Marková - dietní sestra
Eliška Astlová - nutriční poradce
Kniha vznikala s cílem přiblížit čtenářům jednoduchý a přirozený způsob posílení vlastního zdraví. Za posledních 100 let bylo popsáno mnoho nových poznatků o vitaminech a minerálech, ale především o zdravé výživě, která může zabránit vzniku mnohých onemocnění. V první části knihy se autoři soustředí na výživu a výběr zdravých a výživově hodnotných potravin. Druhá část se věnuje mikroživinám, jejich známým účinkům v metabolismu člověka a také jsou zde popsány základní zdroje těchto látek v potravě. Dále jsou rozebrány některé účinky probiotik a přírodních látek. V poslední části je popsán zdravý a vyrovnaný jídelníček pro zdravé osoby, sestavený nejen z pohledu energetického, ale také z hlediska volby potravin s důrazem na pestrou a vyváženou stravu, dostupnou na trhu v ČR, a na potraviny s minimálním využitím chemických přídatných látek, s podporou tzv. ekologické produkce.
Určeno pro všechny, kteří se snaží zlepšit svůj zdravotní stav a žít zdravým životním stylem. V této knize jsou shrnuty názory a významné vědomosti o „dobrém životním stylu“, výživě a jejich úzkém vztahu k vitaminům a minerálům