Je období mladého kopru a tady je recept na super zdravou koprovku bez klasického použití mouky na zahuštění a bez kravského mléka. Výsledek je k nerozeznání od klasického způsobu přípravy a to jak vzhledově, tak i chuťově. Liší se jen tím, že "Mandlová koprovka" je zdravější, téměř o polovinu méně kalorická a bezlepková. Její příprava je také rychlejší.
Jahelník s broskvemi (bezlepkové)
Rubrika: Zdravé receptyAutor: Šárka Jakešová, DiS., RNT
Proso je obilnina vhodná pro osoby s nesnášenlivostí lepku. Má vysoký obsah bílkovin a nízký škrobu. Velmi snadno se tráví, proto je vhodná i pro osoby se zažívacími obtížemi. Má vysoký obsah křemíku, který naše tělo využívá k obnově vlasů, nehtů, pokožky, zubů i očí.
1 porce: 468 kcal / 1.956 kJ
Potřebujete (4 porce): 280 g jahel, 250 g tvarohu, 1 vejce, 250 g broskví, 2 lžíce strouhaného kokosu, 5 g másla.
Postup: Jáhly na sítku propláchněte vařící vodou. Uvařte doměkka v 1,5x množství vody (stejně jako rýži).
Uvařené jáhly promíchejte s kokosem, tvarohem a žloutkem. Z bílku ušlehejte pevný sníh, který vmíchejte do těsta. Broskve pokrájejte na plátky. Zapékací misku vymažte máslem a vysypte kokosem. Tvořte střídavě jednotlivé vrstvy tak, že na dno dáte vrstvu jahelného těsta, které pokladete pokrájenými broskvemi. Poslední vrstva je opět vrstva jahelného těsta.
Pečte v předem vyhřáté troubě na 200 st. C, přibližně 45 minut (dle výšky těsta).
www.vyziva-poradna.cz - zdraví, krása, vitalita
Další články z rubriky Zdravé recepty
Mandlová koprovka
Naučte se vařit cizrnu
Ochutnejte dva snadné recepty z cizrny. Super zdravá a také chutná cizrna připomíná tvarem hrách, chutí lískový ořech a patří mezi nejkvalitnější luštěniny.
JAK VYROBIT DOMÁCÍ JOGURT BEZ JOGURTOVAČE?
Nechceme vás odrazovat od nákupu jogurtovače, ale poradíme vám, jak si udělat jogurt doma bez něj...
Newsletter
Copyright © vyzivovi-poradci.cz 2010-2014, Vytvořil Pixman s.r.o.