Salát z naklíčených ňaminek :-) - mango, cizrna, čočka

Rubrika: Zdravé recepty
Autor: Šárka Hlaváčková

Naklíčené mango, cizrna a čočka (čočka klíčí stejně rychle jako mango, cizrně to trvá o den-dva déle). Stačí smíchat naklíčené propláchnuté luštěniny s nastrouhanou mozzarellou nebo jiným sýrem, trochou majonézy nebo bílého jogurtu,osolit a opepřit... Přidat hrášek s mrkví - bonduell a nebo ne hrášek s mrkví, ale okurku a rajčátka :-) takže jsou tu vlastně dva druhy salátku. A ke druhému typu salátu můžeme přidat kousek salámu, vařené vajíčko a kyselou okurku :-) a vznikne nám třetí varianta, takže dobrou chuť a máte z čeho vybírat :-)




Tvrdé luštěniny jako hrách nebo fazole můžete před konzumací ještě asi 10 minut povařit nebo podusit, mějte však na paměti, že teplem se mohou zničit některé hodnotné látky (enzymy, vitamíny). Klíčky ostatních rostlin se mohou jíst syrové.

Další články z rubriky Zdravé recepty

Ořechový koláč se švestkami

Vlašské ořechy jsou vynikajícím zdrojem zdraví prospěšných nenasycených mastných kyselin. Švestky zase jsou skvělým zdrojem draslíku a vitamínu B, obsahují měď a zinek. Pomáhají předcházet zácpě a čistí střeva, posilují srdce a imunitní systém a organismus činí odolnější proti stresu.
 
Tento koláč mám skutečně ráda - snoubí v sobě chuť a vůni ořechů a skořice, se švestkami a tvarohem. Jeho příprava je navíc snadná!

Tuňák s kuskusem

Jak dlouho trvá sejít dolů na ulici a koupit si něco u "hladového okna" a vrátit se domů, když nemáte čas vařit? Deset minut? Tak přesně tolik času vám zabere dnešní mnohem zdravější inspirace - Tuňák s kuskusem.

Stačí jen udělat kuskus dle návodu (hlavní práce spočívá v zalití kuskusu horkou vodou). Na pánvi, kterou zakápnete troškou oleje, prohřejte tuňáka a zeleninu, dvě minutky podusíte pod pokličkou. Mezitím si nastrouháte sýr. Vše smícháte a je to. Dobrou chuť. 

PS: Pokud máte tuňáka v oleji, další olej ani nepotřebujete. 

Chřestová polévka zdravě

Nikdy jsem chřest nejedla. Doma jsme ho jako malí neměli a ani později mě nelákal. Až teď, co zkouším různé nové věci, jsem na něj opět narazila. Co na něm ti lidé vidí? Vyzkoušela jsem... je chuťově úžasný! Polévka voní po zeleném hrášku a chutná... no vyzkoušejte sami, stojí to za to!

Newsletter





Přihlášení

Facebook
Sponzorovaný odkaz:

Doporučujeme:

 

 

Školící středisko